Prvi gol na srečanju so gledalci videli v izteku prvega polčasa. V tretji minuti podaljška je hudo napako storil kapetan Liverpoola Steven Gerrard, ki je na svoji polovici poklonil žogo nasprotnikovemu igralcu Dembi Baju. Osemindvajsetletni reprezentant Senegala je povsem neoviran stekel v napad in žogo brez večjih težav poslal za hrbet domačega čuvaja mreže.

V nadaljevanju so se varovanci trenerja Joseja Mourinha branili še bolj krčevito, na priložnost za povišanje vodstva pa prežali iz protinapadov. Njihova potrpežljivost je bila še drugič na srečanju poplačana v samem izteku srečanja, ko je do žoge prišel Fernando Toress. Španec je stekel v napad, se sam znašel pred vratarjem Simonom Mignoletom in podal do soigralca Williana, ki je neovirano zatresel mrežo gostiteljev.

Liverpool je bila sicer v drugem polčasu bistveno nevarnejša ekipa na igrišču, a odgovora na zgoščeno obrambo nasprotnika ni uspel najti. Moštvo Brendana Rogersa je s porazom tako zapravila lepo priložnost, da se približa tako želenemu 19. naslovu angleškega prvaka.

»Sedaj lahko rečem, da smo dobili obe tekmi proti prvakom. Če bo to postal Liverpool, smo zmagali. Če bo to Manchester City, smo prav tako dobili obe tekmi. Po treh osvojenih točkah sedaj potrebujemo še eno, da osvojimo tretje mesto. Številni so pričakovali, da bomo izgubili s 3:0 ali celo 5:0. Številni so mislili, da bo nemogoče zmagati. A fantje so prikazali izjemno predstavo in zelo sem vesel zanje in za navijače,« je po tekmi povedal Mourinho, očitno prepričan, da moštvo v prvenstvu ne more konkurirati za naslov prvaka.

Velja še omeniti, da je Portugalec pred sredino povratno tekmo polfinala lige prvakov proti madridskemu Atleticu spočil večino nosilcev.