Na moskovski stadion Khimki Arena včeraj navijači niso imeli pravice vstopa. Tekmo so si v živo lahko ogledali le novinarji, funkcionarji obeh klubov in ugledni gostje iz vrst Uefinih pokroviteljev. Za slednje je bilo izdanih 300 vstopnic, kot se je kasneje izkazalo, pa so te večinoma prišle v roke navijačem domačega kluba, ki so med tekmo glasno spodbujali nogometaše CSKA, na koncu pa se veselili velike točke ob izidu 2:2, čeprav so Angleži vodili že z 2:0.

(Foto: AP)

Sicer skromne, a glasne podpore s tribun domačim pa niso najbolje sprejeli v taboru Cityja. Motilo naj bi jih dejstvo, da njihovim navijačem ni bilo dovoljeno priti na gostovanje, domači pa so kljub kazni na koncu imeli spodbudo s tribun, ki bi morale biti prazne, a verjetno je treba razloge za nezadovoljstvo gostov iskati tudi v novem neuspehu varovancev Manuela Pellegrinija, ki so v vse slabšem položaju v boju za vsaj drugo mesto v skupini.

»To me resnično nervira. Sprva rečejo, da bo tekma brez navijačev, potem pa prideš na igrišče in ugotoviš, da je City edini, ki jih nima. Kdo je zdaj tukaj kaznovan zaradi rasističnih izpadov navijačev, City ali CSKA? Načeloma nimam težav s tem, da je bilo nekaj ljudi kljub kazni na stadionu. Pravijo, da gre za sponzorje in podobno, a moti me, da smo kaznovani tudi mi. Seveda te po takšnem rezultatu zmotijo tudi manjše stvari in ne morem zanikati, da gre tudi za nekaj frustracije na naši strani, toda ne želim iskati izgovorov. A če želimo biti pošteni, se sprašujem, zakaj poleg sponzorjev niso smeli na tekmo tudi naši navijači? Kaj so storili narobe, da so dobili prepoved? To je nekaj, o čemer bi morali vodilni pri Uefi premisliti, saj se mora to spremeniti, ker gostujoči navijači ne smejo biti kaznovani za grehe domačih,« je bil po tekmi jezen kapetan Cityja Vincent Kompany.

Uefa je sicer že sprožila preiskavo dogajanja v Moskvi, njeni funkcionarji pa so med tekmo snemali in fotografirali gledalce.