Gostovanje nemškega prvaka na Solnograškem je prvič po evropskem prvenstvu leta 2008 na stadion Red Bull Arena zvabilo več kot 30 tisoč gledalcev. Na tribunah je bilo moč opaziti številne eminentne goste, med drugim tudi nekdanja nogometaša Franz Beckenbauerja in Dietra Hoenessa ter predsednika Avstrijskega nogometnega združenja Lea Windtnerja. Slednji so bili priča vse prej kot bleščeči predstavi bavarskih nogometašev, ki so povrhu izgubili še na 43. rojstni dan svojega stratega Josepa Guardiole.

Mreža Bayerna je bila sicer načeta že v 13. minuti, ko je vratarja Manuela Neuerja premagal Sadio Mane. Veliko zaslug za vodstvo avstrijskega prvoligaša je pri tem imel tudi Kevin Kampl, ki je z izvrstno podajo zaposlil senegalskega vezista. Domači so sicer zadeli še v 20. in 44. minuti, gola pa sta dosegla napadalca Soriano (enajstmetrovka) in nova okrepitev Salzburga Robert Zulj.

»V prvem polčasu je igral zgolj Salzburg. Igro jemljejo zelo resno, medtem ko se Bayern vsakega izziva ustraši kot kuge. Tako ne moreš igrati. Mislim, da bo Bayern v drugem polčasu igral drugače. Pep Guardiola zagotovo ni užival,« je po 45. minutah igre dejal Beckenbauer.

Oba trenerja sta v nadaljevanju pošteno premešala začetni postavi, zmaga Salzburžanov pa bi lahko bila še višja, če Neuer v 76. minuti ne bi ubranil najstrožje kazni prav Kamplu.

»To je bil zares izjemen dan. Fantastično je igrati proti najboljši ekipi na svetu in nato zmagati. Zares sem zadovoljen s predstavo celotne ekipe, četudi sem rahlo razočaran zaradi zgrešene enajstmetrovke,« je po tekmi povedal 23-letni Slovenec, ki je na igrišču ostal do 88. minute, ko je namesto njega v igro vstopil Robert Völkl.

»To je bila dobra lekcija za nas. Čestitke Red Bullu, ki je igral dobro in si je zaslužil zmago,« pa je bil redkobeseden Guardiola.