Sicer pa je današnji trening, na katerem je le lažje vadil Rajko Rotman, ki je zaradi bolečine v mišici izpustil sredin večerni trening, sprva nakazal, da bo Kampl bolj ali manj zagotovo v začetni postavi na sobotnem obračunu, ki se bo začel ob 18. uri po slovenskem času. Toda zadnje pol ure je nogometaš salzburškega Red Bulla izpustil, tako da še vedno visi rahla senca dvoma nad njegovim nastopom.

Če bo zaigral v prvi postavi, bodo ob njem, kot kažejo zadnji treningi, vratar Samir Handanović, branilci Mišo Brečko, Boštjan Cesar, Branko Ilić in Andraž Struna, vezisti Jasmin Kurtić, Dalibor Stevanović (Aleš Mertelj), Valter Birsa (Nejc Pečnik) in Andraž Kirm ter napadalec Milivoje Novaković.

Brečko: Z Angleži se da kosati

Med tistimi, ki bodo zagotovo v prvi postavi na Wembleyju, bo tudi bočni branilec Kölna Brečko.

"V vsakem primeru bomo poskušali igrati pogumno. To pa je malo odvisno tudi od tekmeca oziroma tega, koliko bo on močan. Toda mi se bomo trudili igrati dobro, zagotovo bodo Angleži na trenutke malo pritisnili, ampak na koncu je pomemben izid," pred petkovim odhodom na Otok pravi Brečko in dodaja, da se je v preteklosti že pokazalo, da se proti Angliji da igrati.

Spomnimo, Slovenija je igrala z Angleži dvakrat, enkrat na prijateljski tekmi v Londonu, drugič na svetovnem prvenstvu 2010 v Južnoafriški republiki. Obakrat je tesno izgubila (1:2, 0:1).

"Izkušnje z njimi imamo. Tudi ekipa Anglije se je malo spremenila, a način igre ostaja isti. Gotovo je pozitivno, da smo z njimi že igrali in videli, da se da z njimi kosati. Upamo pa, da bo tokrat izid na naši strani," se nadeja izkušeni reprezentant in dodaja, da ima Anglija nekaj dobrih posameznikov, kot sta Danny Welbeck in Wayne Rooney, da je čvrsta ekipa, ki pa ni nepremagljiva.

»Tudi mi ne govorimo veliko o San Marinu, ko igramo z njim«

Brečko tudi meni, da poškodbi vezista Michaela Carricka in krilnega igralca Androsa Townsenda, ki proti Sloveniji ne bosta igrala, ne bosta vplivali na odnos do tekme. "Mislim, da to ne pomeni prav nič. Ta dva igralca nista nogometaša, ki bi delala razliko. Nista slaba igralca, sta dobra, ampak imajo nogometaše, ki ju lahko povsem enakovredno zamenjajo," je prepričan Brečko.

Eden najbolj standardnih igralcev v slovenski reprezentanci je nekaj besed namenil tudi opazkam, da na Otoku praktično besede ne spregovorijo o ekipi Srečka Katanca. "Mogoče je to prednost za nas. Upam, da bodo po tekmi malo več poročali o nas. Vsi ti narodi oziroma tisti, ki imajo močne lige, so samozavestni, ne ozirajo se na druge. Tudi mi ne govorimo veliko o San Marinu, ko igramo z njim. So močni, pogovarjajo se o sebi, upam, da se bodo po tekmi malo več o nas," je zaključil Brečko.