"Res smo željni tega naslova," pred začetkom tekmovanja konec tedna pravi Kampl, ki je bil v minuli sezoni eden osrednjih igralcev pri avstrijskih podprvakih. Kljub dobri igri pa se mu letos obeta hujša konkurenca za prvo enajsterico, saj sta se v klub vrnila Jakob Jantscher in Marco Meilinger, novinec v klubu je napadalec Yordy Reyna. "To je samo pozitivno. Vsi bomo prisiljeni pokazati še več. Kdor bo popustil, bo pač izgubil svoje mesto v ekipi."

Zaenkrat je Kampl med tistimi, ki se jim za nastop ni bati in jeseni bi lahko odigral kar okrog 40 tekem. "Tekem je toliko, da bomo potrebovali prav vse igralce," še pravi Kampl, ki ve, da bi moral biti klub za takšno število tekem uspešen tudi v kvalifikacijah evropskih tekmovanj. Želja je celo liga prvakov: "Seveda je liga prvakov nekaj, o čemer sanja vsak nogometaš. Od nje smo oddaljeni štiri tekme, a vnaprej vemo, da bo to zelo težko."

Najpomembnejše ostaja domače prvenstvo

Seveda se Kampl zaveda tudi prednosti nogometne igre in možnosti presenečenje, zato se Salzburžani ne bojijo prav nobene ekipe. "V pokalu nas je premagal Pasching, kar dokazuje, da je v nogometu vse možno. Imamo močno ekipo in vemo, da smo lahko uspešni tudi proti zelo močnim tekmecem." Nazadnje je Salzburg v četrtek proti nemškemu Schalkeju (3:1) Kamplove izjave potrdil in prav ekipa iz Gelsenkirchna bi bila lahko tekmec Salzburga za ligo prvakov.

Najpomembnejše ostaja domače prvenstvo. "Tukaj smo med v favoriti in vse ekipe bodo imele težko delo z nami. Zelo močan bo letos Sturm iz Gradca, pri dunajskem Rapidu je možno vse, Austria pa bo morala lansko predstavo potrditi."

Eden od izzivalcev za naslov tudi Milaničev Sturm

Po mnenju avstrijskih trenerjev je prvi favorit avstrijskega prvenstva Salzburg, eden od izzivalcev za naslov je tudi graški Sturm, ki se je okrepil z dosedanjim trenerjem Maribora Darkom Milaničem. Prvi pravi vtis o kakovosti ekipe z avstrijske Štajerske bo dal četrtkov uvod v evropski pokal na Islandiji. Milanič je z napovedmi previden: "Te tekme so na sporedu nekoliko prezgodaj. Seveda pa so priložnost, da bomo pozneje boljši, da se ekipa kaj nauči in dodobra spozna."

Milanič pravi, da bo v naslednjih letih zelo pomemben cilj igranje v Evropi. V uvodu v sezono pritiskov nanj ni. "Vodenje ekipe ni kot uporaba stikala za luč in je potem vse drugače. Potrebovali bomo nekaj časa, da bomo prišli tja, kamor sodimo," pred začetkom sezone poudarja direktor Gradca Gerhard Goldbrich.

Milanič, ki je v Gradcu igral med leti 1993 in 2000, pa pred sezono ne obljublja ničesar: "Če številni menijo, da imamo res dobro ekipo, je to za nas super. To daje pozitivno energijo nam, našim nogometašem in navijačem. Skupaj smo zelo malo časa in delamo majhne korake v pravo smer. Dobili smo precej novih igralcev in iz tega je zdaj treba oblikovati moštvo."