Junak srečanja je bil z dvema zadetkoma prav gotovo najdražji nogometaš na svetu Cristiano Ronaldo. Portugalec je povsem zasenčil Barceloninega zvezdnika Lionela Messija, ki je bil, tako kot preteklo sredo na srečanju lige prvakov proti Milan, bolj ali manj neopazen.

»To je bila za nas izjemna tekma. Naš pristop je bil odličen in igrali smo boljše od Barcelone. Na Nou Campu ni lahko doseči tri zadetke, celotna ekipa je opravila zelo dobro delo. Bolje smo igrali na njihovem lastnem dvorišču kot na Santiagu Bernabeu. Pred povratno tekmo lige prvakov proti Manchester Unitedu je to zelo dobra motivacija,« veselja po prepričljivi zmagi ni skrival Ronaldo.

Nad predstavo svojih soigralcev ni bil nič manj navdušen Iker Casillas, ki še vedno okreva po poškodbi roke in se bo na igrišča predvidoma vrnil čez mesec dni. »O Barceloni ne želim govoriti. Moji soigralci so bili neverjetni. V obrambi smo igrali neverjetno. Barcelono smo nadigrali na prav vseh področjih. Ekipa si zasluži čisto desetko. Taktično gledano, je bil Real od Barcelone boljši skozi celotno tekmo,« je po tekmi celotno ekipo pohvalil španski reprezentančni vratar.

Roura že razmišlja o spremembi pristopa

Pričakovano so bili po tekmi precej bolj mrkih obrazov v taboru Barcelone. Katalonsko moštvo se je očitno znašlo v hudi krizi, saj je, tako kot proti Milanu, igrala povsem nenavdihnjeno, z le malo pravimi zamislimi v napadu. »Začeli smo dobro, si ustvarili nekaj priložnosti, vendar je bil Real zelo uspešen v protinapadih in si prislužil zasluženo enajstmetrovko. V drugem polčasu, ko smo nadzirali potek igre, so ponovno udarili s protinapada. Tretji gol nas je pokončal. Lahko bi izenačili v prvem polčasu, vendar nismo. Takšne stvari se dogajajo,« je novinarjem svoje videnje tekme podal pomočnik trenerja Jordi Roura.

45-letnik je med drugim tudi priznal, da ga je sinočnji poraz prisilil k temu, da Bracelona na povratni tekmi proti rdeče-črnim ubere drugačen pristop. »Ko izgubiš, seveda razmišljaš o spremembah. Tudi zato v klubu premišljujemo o drugačni taktiki proti Milanu,« je še povedal Roura, ki želi, da njegovi varovanci poraz čim hitreje pozabijo in se osredotočijo na prvenstvo in ligo prvakov.

Konec Barcelonine ere?

O nemoči Barcelone so se razpisali tudi španski mediji, še posebej zgovorni pa so bili pri športnem dnevniku Marca, kjer se med drugim tudi sprašujejo, ali je katalonske prevlade naposled konec. »Na zadnjih gostovanjih Reala pri Barceloni sta bili ekipi bolj ali manj enakovredni. Vendar je bil zadnji polfinalni pokalni obračun drugačen in bi lahko pomenil konec z naslovi bogatega obdobja Barcelone,« so zapisali pri Marci in se obregnili tudi ob porazno obrambo blaugrane v zadnjem času.

»To je že dvanajsta tekma zapored, ko je Barcelona prejela najmanj en zadetek. Kaj takega bi bilo pod Josepom Guardiolo nepredstavljivo. Tudi v napadu je sedaj veliko bolj podobna ekipi Franka Rijkaarda v zadnjih 18 mesecih njegovega vodenja, kot pa moštvu, ki je zlahka osvajal naslove. Žogo ima veliko v svoji posesti, a enostavno nima idej, kako zaključiti v napadu.«