Italijanski nogomet je v zadnjih letih precej nazadoval, ob neuspehih tamkajšnjih klubov v evropskih pokalih pa je njihov koeficient pri Uefi padel tako nizko, da v Evropi nastopajo ligi le še s petimi predstavniki, tremi v ligi prvakov in dvema v evropski ligi. Zmaga Juventusa v letošnji evropski ligi bi Italijanom torej zelo prav prišla, a trener stare dame svari, da bi bilo naivno ob tem misliti, da po vsej državi držijo pesti za Juventus, da bi osvojil to lovoriko.

Ko je novinar Sky Sport Italia po včerajšnji zmagi Conteju namignil, da so zmage Juventusa dobre za Uefin koeficient Italije in s tem za celotni italijanski nogomet, je strateg torinskega kluba razložil, da to niti slučajno ni prva misel italijanskih ljubiteljev nogometa.

»V Italiji nikogar prav dosti ne zanima ta Uefina razvrstitev. Vsi si želijo, da bi mi čim prej izpadli. Ljudje v Italiji so Juventini (navijači juventusa, op. p.) ali anti-Juventini in glede tega ne rabimo ovinkariti, ker tako je. Gre za lokalni ponos. Tudi mi ne bi pričakovali, da bi Juventusovi navijači v Evropi navijali za Inter, zato ne bodimo hinavski in ne govorimo, da si želimo, da bi Interjevi navijači sedaj navijali za nas,« je povedal Conte.