Nogometni strokovnjak trenutno s svojo družino živi v Huntington Beachu v Kaliforniji, mesto ameriškega selektorja pa je prevzel lanskega julija. Prav dolgo časa za prilagoditev na ameriški način življenja Klinsmann več kot očitno ni rabil.

»Povsem mogoče je, da bom v bližnji prihodnosti prevzel ameriško državljanstvo, vendar pa za kaj takega rabim kar nekaj časa, saj gre za dolgotrajen postopek« je za nemški časnik Bild dejal ameriški selektor, ki je leta 2006 na svetovnem prvenstvu v Nemčiji domačo reprezentanco popeljal do tretjega mesta.

Prav z Nemčijo se bodo Američani v Wahingtonu na prijateljski tekmi pomerili prihodnjega junija, česar se Klinsmann že pošteno veseli. »Komaj čakam, znova se bom srečal z vsemi. Nemčiji lahko pokažemo, kaj nam je v ZDA uspelo doseči v nogometu,« je povedal nekdanji napadalec, ki sicer priznava, da nogomet v Ameriki pridobiva na priljubljenosti.

»Morda je nogometu uspelo ujeti druge športe, a še vedno ni pri vrhu najbolj priljubljenih. Še vedno živim relativno anonimno,« je še razkril Klinsmann, ki je za nemško izbrano vrsto med letoma 1987 in 1998 vknjižil 108 nastopov in dosegel 48 golov.