Lastnik Chelseaja Roman Abramović naj bi po več tednih pogajanj le uspel prepričati Mourinha, da se vrne na Stamford Bridge, kjer je prebil tri sezone. Portugalski strateg je naj bi Chelsea vodil tri leta, pogodba o vnovičnem sodelovanju pa naj bi bila podpisana v kratkem, poročajo angleški mediji.

»Pri Chelseaju so se odločili, da je Jose mož, ki ga potrebujejo. Romanu Abramoviču je zmanjkalo možnosti, vrnitev Mourinha pa je edina možnost, da na svojo stran znova pridobi navijače. Pri Chelseaju želijo, da pride do podpisa in to se bo tudi zgodilo,« je za Daily Express dejal neimenovan vir blizu kluba.

Kot še poroča bulvarski časnik, je ruski mecen izgubil potrpljenje s sedanjim trenerjem Rafom Benitezom, ki bo klub zapustil maja.

Mourinho niti ne zanika niti ne potrdi

Glede vsega pa ostaja precej skrivnosten Mourinho, ki je v pogovoru za Sky Sports dejal, da se zaveda, da je njegov nedavni obisk Londona okrepil takšne govorice, vendar ob tem poudaril, da je »kot profesionalec do konca sezone predan Real Madridu." Hkrati je dodal: "Zdaj razmišljam samo o Madridu. V Londonu imam hišo in čustveno sem navezan na Chelsea, zato se bom nekega dne vrnil v angleški nogomet.«

Portugalski strateg je sprožil govorice o povratku v Chelsea, ko je pred dnevi za portugalske medije izjavil, da se lahko v kratkem zgodi nekaj nepričakovanega: »Veste, da sem pustolovec, a po Angliji, Portugalski, Italiji in Španiji ni lahko izbrati novega kluba. Morda se vrnem kam, kjer sem že bil trener. Bomo videli, kaj se bo zgodilo.«