Atletico je zdaj na pragu napredovanja. Če bo zadržal prednost, bo naslednja ovira Barcelona, kjer bi moral mesto v prvi postavi ponovno dobiti slovenski reprezentant. Oblak bi tako v enem mesecu dvakrat branil proti Realu in dvakrat proti Barceloni in bi si lahko s podobnim trendom prejetih zadetkov močno popravil status v moštvu Atletica, kjer je trenutno drugi vratar. Še bolj ga bodo spoznali tudi nogometni navdušenci po vsem svetu, kjer sta najbolj priljubljena ravno Real in Barca.

Prvi vratar Atletica je Miguel Angel Moya, ki je bil sprva predviden kot rezerva Oblaku, a ker je Slovenec prišel v Madrid poškodovan, je prednost dobil Moya. Španski čuvaj mreže je nato prikazal nekaj najboljših partij v karieri. Oblak medtem ni imel ravno posrečenega večera v Pireju pri Olympiacosu, zato je Moya ostal prvi vratar. Marsikaj se lahko spremeni v prihodnjih dveh mesecih. Oblak bo imel v španskem pokalu proti Realu in potem verjetno še dvakrat proti Barceloni življenjsko priložnost, da se izstreli na površje, Moya pa bo vmes proti Barceloni in Realu branil v španski ligi, s čimer bo njuna primerjava zelo aktualna. Še toliko bolj bo pestra, če bo Oblak v pokalu uspešnejši kot Moya v ligi.

Oblak bo prihajajoči četrtek na povratnem obračunu zagotovo pod velikim pritiskom. Cristiano Ronaldo in druščina so izgubili trikrat zapored in že po zakonu verjetnosti se bodo kmalu vrnili na zmagovita pota. V vsakem primeru je Oblak do svojega dvaindvajsetega leta spisal posebno zgodbo. Začel je tako, da je posnemal očeta, ki je branil za Dnevnik v medijski ligi, zdaj pa bo eden osrednjih akterjev na razprodanem stadionu Santiago Bernabeu.