Pri Balu je vprašanje višina odškodnine. Potem ko je lani Hrvat Luka Modrić izsilil prestop za 37 milijonov evrov iz Tottenhama v Real Madrid, je letos lastnik Tottenhama Daniel Levy ceno za Bala navil na 100 milijonov evrov, kar bi bil rekordni znesek za prestop. Predsednik Reala Florentino Perez, ki je obogatel s posli v gradbeništvu, pravi, da je to celo zanj prehud izdatek, čeprav mora klub iz Madrida narediti posel, ki bo protiutež Barceloni z nakupom Brazilca Neymarja.

Chelsea je v Manchester že poslal dve ponudbi za Rooneyja (28 in 35 milijonov evrov). Mourinho, novi trener Londončanov, igra na karto, da trenutno sicer poškodovani Rooney in novi trener David Moyes, ki je nasledil Fergusona, nista v dobrih odnosih vse iz časov, ko sta sodelovala v Evertonu. Argument Suareza je v obljubi Liverpoola, da bo lahko odšel v klub, ki igra v ligi prvakov, če se klub iz mesta Beatlov ne bo uvrstil vanjo. V igro izsiljevanja se se vključili tudi igralci. Bale ni hotel igrati prijateljske tekme in je namenoma zamudil trening. Rooney in Suarez sta bila za kazen izobčena iz prve ekipe in morata trenirati z rezervisti.

Poti za dosego cilja so različne, a ker traja prestopni rok do konca avgusta, ni dvoma, da bo posel sklenjen. Pogajajo se le o višini odškodnin klubom, o plačah igralcev, provizijah menedžerjev in koristih sponzorjev z večjimi prihodki pa ne. Prvo nogometno pravilo je, da je v klubu najslabše imeti nezadovoljnega nogometaša, ki je tempirana bomba v slačilnici.