Čeprav so v 11. minuti Mehičani zadeli prečko prek Andresa Guardada, pa so bili Italijani boljši tekmec v uvodu tekme. Dvakrat je nevarno meril Mario Balotelli, enkrat pa Emmanuele Giaccherini, v 27. minuti pa je svoj stoti reprezentančni nastop proslavil Andrea Pirlo z vodilnim zadetkom, ko je s prostega strela z dobrih 20 metrov zadel levi zgornji kot. V 33. minuti pa je Andrea Barzagli v kazenskem prostoru podrl Giovanija Dos Santosa. Enajstmetrovko je zanesljivo izvedel Javier Hernandez in izid izenačil na 1:1. Na 51. tekmi za Mehiko je zabil 33. gol.

V drugem polčasu je najprej zagrozil Riccardo Montolivo, ki mu iz bližine ni uspelo potisniti žoge mimo mehiškega čuvaja mreže Joseja Corone, zatem pa je Pirlo znova z 20 metrov s prostega strela za malo zgrešil cilj. Po nekaj polpriložnostih na obeh straneh so Italijani povedli v 78. minuti, ko je Balotelli v kazenskem prostoru ob treh branilcih prišel do strela z osmih metrov in postavil končni izid.

Opolnoči po slovenskem času se bo začela še tekma skupine B med Španijo in Urugvajem, v ponedeljek zvečer pa bosta igrala še Tahiti in Nigerija.