V španski prvi ligi tako letos kar 25,9 odstotka trenutnih igralcev 20 klubov prihaja iz mladinskih pogonov teh klubov, v tem pogledu pa s svojo znano nogometno šolo La Masio prednjači Barcelona, ki je lanskega 25. novembra na tekmi proti Levanteju postavila tudi nov mejnik, saj je vseh 11 igralcev, ki so bili takrat na igrišču, prihajalo iz omenjene šole.

Po odstotku doma vzgojenih igralcev med najmočnejšimi evropskimi ligami španski primeri sledi francoska ligue 1, kjer igra 21,1 odstotka nogometašev, ki so se razvili v mladinskih pogonih tamkajšnjih klubov. Na tretjem mestu je angleška premier liga, v kateri imajo klubi 17,5 odstotka lastno vzgojenih igralcev, na četrtem mestu je nemška bundesliga (14,7%), s precejšnjim zaostankom pa je peta italijanska serie A, v kateri imajo klubi v svojih vrstah le 7.8 odstotka »domačih« nogometašev.

Italijani in predvsem zaradi Chelseaja in Cityja tudi Angleži so najbolj nagnjeni k nakupom igralcev, ki potem tvorijo udarne enajsterice klubov, saj klubi v serie A in premier ligi iz tujine pripeljejo več kot 50 odstotkov igralcev svojih prvih postav, medtem ko evropski klubi v povprečju pokupijo 36,1 odstotka članov začetne enajsterice.