Nogometaš, ki je z Malago letos nastopil v četrtfinalu lige prvakov, mlado špansko reprezentanco pa popeljal v finale evropskega prvenstva do 21 let v Izraelu, je trenutno eden najbolj zaželenih igralcev na nogometni tržnici.

Za mladeniča s polnim imenom Francisco Román Alarcón Suárez se zanima cela kopica evropskih nogometnih velikanov, še najbolj pa si ga v svojem moštvu želita Real Madrid in Manchester City. »Res je, njuni ponudbi sta na mizi. Upam, da se bom kmalu odločil, saj imam še vedno sklenjeno pogodbo z Malago. Tako Real kot Manchester City sta izvrstna kluba. Karkoli se bo zgodilo, upam, da bo to najbolje za Malago,« je v pogovoru za španski športni dnevnik As obrazložil nogometaš.

City je sicer pretekli teden potrdil, da bo na njihovo klop sedel sedaj že nekdanji trener Malage Manuel Pellegrini, ki ga je Isco označil kar za svojega nogometnega očeta. Kljub temu mladi zvezdnik zatrjuje, da to ne bo vplivalo na njegovo odločitev o nadaljevanju kariere. »Res je, Pellegrinija in njegov način dela poznam. Odkar sem zadnji dve leti pri Malagi, je imel v moji karieri ključno vlogo. Zagotovo je pozitivno, da sva sodelovala in da poznam njegov način dela, a nič še ni dorečenega.«

Odločitev, ki bo še kako pomembna za Iscovo nadaljnjo kariero, utegne nogometaš sprejeti še ta teden, a pred tem ga čaka še finalno srečanje evropskega prvenstva, ki bo odigrano danes in ga bo sodil slovenski delilec pravice Matej Jug.