Real si že zadnjih 11 let močno prizadeva, da bi osvojil jubilejni deseti naslov evropskega prvaka, a Madridčanom se je »decima« vselej izmaknila iz rok. V zadnjih treh letih je Real izpadel v polfinalu, lani proti dortmundski Borussii.

Kar ni uspelo Joseju Mourinhu, bo sedaj poskušal doseči Carlo Ancelotti, ki je v zadnjem času slišal kar nekaj kritik na svoj račun, ker je pristal na prodajo Mesuta Özila Arsenalu. Izostanek nemškega reprezentanta bo v postavi Reala poskušal nadomestiti najdražji igralec na svetu Gareth Bale, veliko pa v Madridu pričakujejo tudi od velikega španskega upa Isca, ki je pred sezono prišel iz Malage, na prvih tekmah pa je že navdušil. 21-letni mladenič je prepričan, da je pred kraljevim klubom dobra sezona, ki jo lahko začinijo tudi z zmago v ligi prvakov.

»Real Madrid je favorit, da v letošnji sezoni osvoji ligo prvakov. To sicer ne sme postati naša obsesija, a storili bomo vse, da osvojimo 'decimo'. Po odhodu Özila se ni prav dosti spremenilo. Zdaj je z nami Gareth Bale in trudimo se, da mu na igrišču čim bolj pomagamo, da se bo hitro vklopil. Glede na vse letošnje okrepitve, menim, da Real resnično lahko letos pride do te lovorike,« je Isco povedal na novinarski konferenci pred jutrišnjo tekmo Reala in Galatasaraya v Carigradu.

Isco se zaveda, da ga s soigralci v Turčiji čaka vroč teren in močan nasprotnik. »Galatasaray ima v svojem moštvu nekaj zelo dobrih igralcev, na tribunah pa zelo strastne navijače. Tega se dobro zavedamo, a storili bomo vse, da pridemo do zmage. Dobro poznam Wesleyja Sneijderja in Didierja Drobgaja, na katera smo se dobro pripravili in storili bomo vse, da ju ustavimo,« je dodal Isco.