Milančani so v noči na petek z 0:3 izgubili proti grškemu prvaku Olympiacosu, še bolj boleč pa je bil njihov sinočnji poraz proti angleškemu prvaku Manchester Cityju z 1:5. Trener rdeče-črnih po dveh tekmah za v pozabo lahko le zmajuje z glavo ter priznava, da se morajo njegovi varovanci izboljšati na vseh področjih.

Igrajo premalo umazano

»Vsem je jasno, da se moramo popraviti na vseh področjih. Nismo še prav dolgo časa skupaj, prihajamo pa tudi po slabi sezoni, v kateri smo v serie A osvojili le osmo mesto. Čaka nas še zelo veliko dela. Proti Cityju v prvih 10 minutah nismo igrali slabo. Dobro je bilo, ko smo imeli žogo v posesti, precej slabše pa smo delovali, ko smo bili brez žoge, čemur še nismo posvečali dovolj pozornosti. Razočaran sem predvsem, ker smo dobili dva gola takoj po tem, ko smo si sami priigrali priložnost za zadetek,« je Inzaghi komentiral včerajšnjo tekmo za spletno stran kluba in dodal: »Ko smo brez žoge, igramo premalo umazano. Po izgubljeni žogi moramo reagirati bolj odločno. Od igralcev res pričakujem več, predvsem ko nimamo žoge v svoji posesti.«

Milan je v lanski sezoni sprva vodil Massimilliano Allegri, ki ga je po slabem začetku zamenjal Clarence Seedorf. Nizozemec je sicer uspel nekoliko preporoditi moštvo in ga popeljati v zgornjo polovico lestvice, a mu ni uspelo priti vsaj do mest, ki vodijo v evropske pokale. Seedorf je nato poleti morda celo nekoliko presenetljivo dobil nogo in zamenjal ga je Inzaghi, ki je do tedaj vodil mladinsko vrsto Milana. Nekdanjega zvezdnika rdeče-črnih brez dvoma čaka težka naloga, če želi klub vrniti na zmagovito pot. Zaveda se, da je pred njim in njegovimi varovanci predvsem trdo delo, nekoliko pa se tolaži z dejstvom, da še ne igra s popolno zasedbo.

Inzaghi bo poskrbel za vrnitev na pravo pot

»Trdo delo je edina stvar, ki nas lahko v krajšem obdobju naredi konkurenčne. Na meni je, da si ponovno ogledam včerajšnjo tekmo s Cityjem, od vseh ostalih pa zahtevam več. Mislim pa, da ko bomo enkrat v kompletni zasedbi, bomo lahko konkurenčni v italijanskem prvenstvu. Po takšnem porazu pa sem jezen predvsem nase, kajti če je to pokazatelj, česa smo zmožni, potem je krivda izključno moja. Bom pa s pomočjo svojih sodelavcev poskrbel, da bomo prebrodili to težko obdobje in se vrnili na pravo pot. Predvsem moramo popraviti obrambo in prejemati manj golov, to je sedaj naša glavna naloga,« dodaja Inzaghi.

Inzaghi ima za dvig forme sicer še kar nekaj tednov časa, saj se tekmovanje v serie A začne šele ob koncu avgusta.