Včeraj je s pripravami na novo sezono začela tudi večina zvezdnikov Barcelone, manjkajo le še nekateri nogometaši, ki so igrali v zaključni fazi svetovnega prvenstva.

(Foto: Reuters)

Med povratniki na zelenice je tudi Andres Iniesta, ki bo imel v prihajajoči sezoni še nekoliko večjo vlogo v moštvu, saj bo po slovesu Carlesa Puyola in Victorja Valdesa verjetno večino sezone nosil kapetanski trak, saj 34-letni Xavi Hernandez najbrž ne bo več prav velikokrat v začetni enajsterici Barce. Španec pravi, da gre za veliko čast in tudi izpolnitev sanj.

»Takšni trenutki (ko nosiš kapetanski trak, op. p.) te naredijo ponosnega in srečnega. Za vse nas, ki smo v tem klubu že vse od mlajših kategorij, je biti kapetan članskega moštva Barcelone izpolnitev življenjskih sanj in hkrati korak naprej v karieri, hkrati pa tudi dokaz, da še vedno napreduješ kot igralec. No, po drugi strani pa pomeni tudi, da postajaš vse starejši,« je o vlogi kapetana pred dnevi španskim novinarjem dejal Iniesta.

Iniesta: Imamo veliko željo po dobri sezoni

Španski reprezentant je včeraj zaključil z dopustom, opravil zdravniški pregled in se zglasil na prvem zboru igralcev pred novo sezono. Kasneje je na novinarski konferenci stopil pred sedmo silo in zatrdil, da je vzdušje v moštvu dobro, s soigralci pa so lačni novih uspehov in vrnitve na zmagovito pot.

»Pri vseh je prisotna maksimalna želja, da bi nam uspela dobra sezona. Naši cilji so osvajanje lovorik in pa da bi že od začetka sezone dajali dober vtis na igrišču. Vsi komaj čakamo, da bomo spet kot uživali v tekmah kot ekipa in kot Barcini navijači,« pravi Iniesta.

(Foto: Reuters)

Se bo ponovilo leto 2008?

Novinarji so ga vprašali, če ga trenutna situacija kaj spominja na leto 2008, ko se je Barcelona pobrala po slabši sezoni in pod vodstvom Pepa Guardiole začela dominantno obdobje. »Morda je res kar nekaj podobnosti s tistim obdobjem, ko so se spremembe v ekipi poklopile. Tudi tokrat imamo nekoliko spremenjen igralski kader in novega trenerja. A vsako obdobje je vendarle drugačno, čeprav je okolje enako. Pomembno je, da se prihajajoče sezone lotimo kot takrat, ko smo po slabi sezoni novo začeli bojevito in napadli z vsemi topovi, na igrišču pa smo želeli predvsem uživati in se zabavati. Tudi tokrat naša želja po uspehu ne bi mogla biti večja. Vemo, da bo težko priti nazaj na nivo, ko si sposoben osvajati lovorike, a imamo potrebne ambicije in predanost k temu cilju, da bi nam lahko uspelo,« je optimističen Iniesta.