Čeprav na toskanskem derbiju Fiorentina ni blestela, pa so varovanci Vicenza Montelle pred svojimi navijači le uspeli vpisati zmago in se tako uvrstili v polfinale, kjer jih čaka Udinese. Videmčani so bili dan pred tem na San Siru z 2:1 boljši od Milana.

Nogometaše v vijoličastih dresih je v vodstvo v 20. minuti popeljal prav Iličić, ki je izkoristil napako Pabla Dellafioreja in žogo spretno poslal za hrbet Simonea Farellija. Goste je v 59. minuti v igro vrnil Guillermo Giacomazzi, potem ko je po podaji s prostega strela z glavo matiral domačega čuvaja mreže.

Zmage se je z golom Marvina Comppera v 75. minuti na koncu le veselila Fiorentina. Podajo pri drugem zadetku italijanskega prvoligaša je iz kota prispeval prav slovenski reprezentant, ki pa je že vsega tri minute kasneje zaradi poškodbe moral igrišče zapustiti na nosilih. Kot poročajo italijanski mediji poškodba ofenzivnega vezista naj ne bi bila hujše narave.

»Vsako tekmo se trudimo, zato nas veseli, da smo se uvrstili v polfinale. Premagali smo težkega nasprotnika, ki nas je namučil bolj kot smo sprva pričakovali. Zdaj nas čaka nova pomembna tekma, proti težkemu nasprotniku (Udinese, op.p.),« je po srečanju dejal Montella.