Milan je po dramatični končnici v zadnjem krogu na odločilnem gostovanju premagal Sieno z 2:1 ter si s tretjim mestom zagotovil nastop v ligi prvakov. Siena je povedla po zadetku Claudia Terzija (25.), zmago gostov pa sta v zaključku zagotovila Mario Balotelli z enajstmetrovke (84.) in Philippe Mexes (87.).

Iličić v zadnjem krogu, ko je Palermo s Parmo izgubil z 1:3, ni bil med strelci. Palermo je na 18. mestu izpadel v nižjo ligo, tako kot tudi Siena (19.) in Pescara (20.). Udinese je za Fiorentino, ki je Pescaro nadigrala s 5:1, končal na petem mestu in si priboril drugo mesto za evropsko ligo, za tretje pa se bosta borila rimska Lazio in Roma naslednjo nedeljo, 26. maja, v finalu italijanskega pokala.

Visok poraz je doživel Inter, ki je na svojem San Siru izgubil z Udinesejem z 2:5. Slovenskemu reprezentančnemu vratarju Samirju Handanoviću so njegovi nekdanji soigralci pošteno zagrenili zaključek prvenstva, saj so ga premagali Giampiero Pinzi (1.), Maurizio Domizzi (10.), Antonio Di Natale (40.), Gabriel Silva (52.) in Luis Muriel (66.), za domače, ki so ligo končali šele na devete mestu, pa sta zadela Juan (12) in Tommaso Rocchi (63).

Napoli je ostal tretji v ligi, čeprav je izgubil z Romo na gostovanju z 1:2 in si zagotovil neposredni nastop v ligi prvakov, Milano pa bo moral igrati kvalifikacije. Kljub drugemu mestu Napolija je ta klub zapustil trener Walter Mazzarri. Klub je vodil štiri leta, v naslednji sezoni naj bi treniral Romo, česar pa 51-letni Mazzarri, ki je Napoli dvakrat v treh letih pripeljal v ligo prvakov, ni želel potrditi, saj pravi, da si želi velik izziv, v nasprotnem primeru pa si bo privoščil krajši odmor.