Josip Iličić je s Fiorentino gostoval pri Esbjergu, Italijani pa so slavili s 3:1. Za lepo prednost pred povratnim srečanjem je zadel tudi slovenski reprezentant, ki je bil natančen v 15. minuti. Iličić je zadel potem, ko je podajo z desne strani eden od danskih branilcev slabo izbil, Slovenec pa si je žogo nastavil s prsmi ter jo s kakšnih sedmih metrov natančno poslal v daljši kot. Iličić je sicer odigral celotno tekmo, v 71. minuti pa je prejel rumeni karton. Za moštvo iz Firenc sta zadela še Alessandro Matri in Alberto Aquilani, edini gol za Esbjerg je dosegel Martin Pušić.

Odlične predstave v evropski ligi še naprej kaže Salzburg, kjer je eden ključnih mož slovenski reprezentant Kevin Kampl. Gostovanje proti Ajaxu je začel v prvi enajsterici, podal pa je za drugi gol Avstrijcev, ko je bil uspešen Sadio Mane (21.). Prvi gol za Salzburg je dosegel Jonathan Soriano v 14. minuti iz enajstmetrovke, Španec je bil uspešen tudi v 35. minuti, ko je s sredine igrišča z lobom premagal čuvaja mreže Ajaxa. Kampl je igral 88 minut.

Gostoval je tudi Roman Bezjak, ki je tekmo proti Laziu začel v prvi postavi. Njegov Ludogorec je v deveti minuti zapravil enajstmetrovko, Bezjak pa je v 45. minuti zadel v polno. Slovenski napadalec je preigral nekaj branilcev in z razdalje lepo zadel v desni zgornji kot. V 51. minuti so gol za izenačenje zapravili tudi igralci Lazia, ko je strel Felipeja Andersona ubranil vratar Ludogorca. Ti so v 55. minuti ostali brez izključenega Svetoslava Djakova, v 76. minuti pa je rdeči karton dobil tudi Laziev Luis Pedro Cavanda. Bezjak je z igrišča odšel po uri igre.

Slovenski vratar Jan Oblak ni bil v kadru lizbonske Benfice, ki je z 1:0 v gosteh premagala PAOK Solun.