"Fantje so trenirali zelo dobro, so pripravljeni in vedo, kaj morajo storiti. Za Iličića bomo še videli. Danes in jutri imamo še po en trening, ampak mislim, da bo z njim vse v redu. Moram pač misliti pozitivno," je v uvodu novinarske konference povedal Katanec, ki z drugimi nogometaši nima težav. Bo pa moral zapolniti vrzel v obrambi zaradi kazni Boštjana Cesarja.

"Postavo imam v glavi, 95 odstotkov si lahko predstavljate. Fantje dobro delajo, garantiram, da bodo dali sto in več odstotkov. Ali bo to dovolj, pa je odvisno tudi od drugih faktorjev," je dejal Katanec, ki bo med vratnici zagotovo postavil Samirja Handanovića, na bokih v obrambi bosta igrala Mišo Brečko in Bojan Jokić, v sredini pa sta največ minut na treningu skupaj prebila Branko Ilić in Dejan Kelhar. V zvezni vrsti bodo bržčas Jasmin Kurtić, Rene Krhin, Kevin Kampl, Valter Birsa in Andraž Kirm, v napadu pa Milivoje Novaković.

Albancem se ne bodo prilagajali

Kdorkoli od Katančevih izbrancev bo jutri pritekel na zelenico, pa ima jasne napotke, kako in kaj početi proti Albancem. "Prilagajali se ne bomo, nič pa ne gre na 'horuk'. Tekma traja 90 minut, Albanci igrajo agresivno, pridejo v napad tudi s štirimi, petimi nogometaši ... Vse to vemo, pogledali smo si jih, vemo, za kaj gre. V danem trenutku pa se obnašaš glede na rezultat. Idealno je, da hitro dosežeš gol in morajo to oni loviti. Poskušali bomo to narediti, ampak na silo ne gre nič. Ne samo v nogometu," meni selektor, ki poudarja, da nogometašev ne sili k zmagi.

"Opozarjam pa na to, da moramo igrati. Imperativ je dati maksimum, se boriti. Če to izpade v redu, je pač v redu. Če ne, si pa na koncu koncev tega ne zaslužimo. Ti si moraš s kakovostjo izboriti veliko tekmovanje. Če v danem terminu nisi optimalen in pripravljen, pač nisi na pravi ravni in si ne zaslužiš tega tekmovanja. Osebno raje vidim, da nekam ne greš, če s kakovostjo dejansko tega ne zaslužiš. Ker potem tam nimaš česa početi," pravi Katanec.

Gledalce je potrebno animirati

Slednji si je pred dnevi zaželel "mariborsko" navijaško vzdušje v Mariboru, danes pa se je še enkrat dotaknil navijaškega vidika: "Ne razmišljam o tem, ampak si pa želimo, da bi bilo ozračje tako, kot mora biti. Sem pa fantom povedal, da smo tudi mi dolžni animirati občinstvo s svojo dobro igro. Če bomo dobro igrali, potem bodo ljudje z nami. Je pa tudi druga stran medalje, da rabimo podporo, tudi ko nam gre slabo."