Maribor je imel kot edini klub v ligi takšne priprave, kot jih je treba imeti, vse je bilo tempirano na tekmi s Sevillo, medtem ko bistvenih sprememb v igri in organizacij igre ni bilo, zato imajo podobne težave kot jeseni. A prvenstvo traja dolgo in Maribor je v veliki prednosti pred preostalimi glede kakovosti igralskega kadra in organizacije. V sredo jih čaka še pokalna tekma z Olimpijo. Pri derbijih se preveč ukvarjamo z obstranskimi zadevami, ki pri nas postajajo glavne. Toda to niso stvari, ki zanimajo ljubitelje nogometa. Bolj se je treba posvetiti igrišču, tam pokazati čim več. Veliko ljudi ne želi več gledati metanja bakel, zato ne moremo pričakovati večjega obiska. Toda v Mariboru bo vzdušje dobro. Favorit bo Maribor, na kar kaže položaj na lestvici

Derbi kroga je bil med Gorico in Rudarjem. Kluba se borita za drugo mesto, v takšnih dvobojih je najbolj pomembno, da ne izgubiš. Proti Gorici je težko razmišljati, da boš imel veliko priložnosti, saj belo-modri gojijo sistem, v katerem je najpomembneje, da ne dobijo gola.

Visoka zmaga Domžal nad Zavrčem je pričakovana. Jeseni je Zavrč poskrbel za veliko presenečenje, zdaj pa prihaja na svojo raven. Glede na kakovost lige se lahko zgodi, da bo imel tudi spomladi svojih pet minut, sicer pa se mu obetajo težave. Domžale so dvakrat zmagale brez dobljenega zadetka, a ne proti tekmecem iz prvega ranga. Pričakovati je, da bodo na koncu višje, kot so bile jeseni.

Bojan Prašnikar je nekdanji selektor in najbolj trofejni slovenski nogometni trener.