Ste pripravljeni na začetek nogometnega plesa?

Smo. Med pripravami je šlo vse po načrtih. Izpolnili smo vse cilje, ki smo si jih zadali pred začetkom prvenstva. Do uvodne tekme nam je ostalo še nekaj časa, da smo popravili nekatere malenkosti.

Kaj vas najbolj skrbi? Kje so trenutno vaše misli?

V tem trenutku me zanima zgolj uvodna preizkušnja s Hrvaško. Razmišljam le o tej tekmi. Tekmeca moramo ostro prijeti od začetka in ga stisniti pred gol. Če bomo hitro zatresli mrežo, bo vse prišlo na svoje mesto. Še enkrat ponavljam, da moramo dobiti prvi dvoboj, s čimer bi si zagotovili nekaj prednosti pred naslednjima tekmama z Mehiko in Kamerunom.

Zadnji test pred SP ste opravili proti Srbiji in zmagali z 1:0.

Tekma je potrdila, da smo v dobri formi. Zadovoljen sem bil s prikazanim na igrišču. Srbija ni igrala slabo. Ko sem uro pred tekmo videl njihovo začetno postavo, sem takoj vedel, da bo težko zmagati. A nam je k sreči uspelo. Tudi občinstvo je bilo na naši strani, kar pričakujem tudi med tekmovanjem. Podpora s tribun bo za našo reprezentanco izjemnega pomena.

Zakaj ste na tej tekmi tako hitro menjali Oscarja?

Tukaj sem zato, da izbiram nogometaše. Za to sem plačan. Prepričani ste lahko, da imam na Oscarjevem položaju dobre menjave, tudi nasploh je ekipa odlično sestavljena.

Oscar je dejal, da še ni našel pravega občutka na tekmi proti Srbiji.

Razumljivo. Srbija se je povlekla v svojo obrambo in čakala na priložnosti iz protinapadov, zato smo imeli malo prostora. Skozi prvenstvo bomo skušali izboljševati malenkosti.

Hulk je rekel, da Brazilija v predtekmovanju verjetno še ne bo prikazala najboljšega nogometa.

S tem se strinjam. Normalen proces je, da na tako velikih tekmovanjih stopnjuješ formo. Morate vedeti, da so za nami zahtevne priprave na svetovno prvenstvo. Morali smo biti zelo pozorni, da smo izdelali pravilen načrt priprav do prve tekme s Hrvaško.

Kaj ste sporočili igralcem po tekmi s Srbijo?

Rekel sem jim, naj gredo domov za kratek čas in poljubijo ter objamejo svoje najbližje družinske člane. Lahko se zgodi, da jih odslej čaka mesec dni velikega pritiska.

Povzeto po www.fifa.com