To je bil večer prvega zvezdnika švedske izbrane vrste Zlatana Ibrahimovića. Napadalec francoskega Paris Saint-Germaina je bil za Otočane nerešljiva uganka, saj je tekmo končal s kar štirimi zadetki. Prvega je dosegel v 20. minuti, s čimer je Švede popeljal v vodstvo, a so Angleži odgovorili še v istem polčasu in prek Dannyja Welbecka v 35. in Stevena Caulkerja v 38. minuti na odmor odšli z vodstvom z 2:1.

To je Ibrahimovića očitno pošteno razjezilo, zato se je v drugem polčasu z Angleži odločil obračunati kar sam. V 77. minuti je tako poskrbel za izenačenje, sedem minut kasneje pa s svojim tretjim zadetkom popeljal Švedsko v vodstvo. A s tem šov 31-letnega mojstra okroglega usnja še ni bil zaključen. V sodnikovem podaljšku je po neposrečenem izbijanju angleškega vratarja Joea Harta prišel do žoge in s hrbtom proti golu s približno 30 metrov dosegel enega najlepših zadetkov letos.

Gerrard: Najlepši zadetek, kar sem jih videl

Velemojstrskemu zadetku in predstavi nogometnega virtuoza se niso mogli načuditi ne le gledalci, polni hvale na račun Ibrahimovića so bili tudi Angleži. ''To je bila vrhunska predstava vrhunskega igralca. Njegov zadnji gol je bil najlepši, kar sem jih videl. Vsi vedo, kako dober je, ampak nocojšnji zadetek ... le določeni igralci so sposobni česa takega. Je poseben igralec,'' je priznal Steven Gerrard, ki je sinoči vpisal svoj stoti nastop za angleško izbrano vrsto.

Z Liverpoolovim vezistom se je strinjal tudi angleški selektor Roy Hodgson. ''Ni dvoma, da je bil četrti zadetek nekaj neverjetnega. Prav z njim je bila tekma tudi dokončno odločena, a zmage sta nas stala drugi in tretji gol.''

Ibrahimović: Dober postaneš šele, ko ga zabiješ proti Angležem

Zadovoljstva po zmagi in izjemni predstavi, ni skrival niti Ibrahimović, ki v preteklosti nikoli ni uspel navdušiti angleških medijev, saj je po njihovem mnenju vse prevečkrat igral premalo konsistentno. »Tako je pri Angležih. Šele ko zabiješ proti njim, postaneš dober igralec. Spomnim se Lionela Messija pred finalom lige prvakov leta 2009. Takrat je proti Manchester Unitedu dosegel gol in v trenutku postal najboljši na svetu. Morda bodo sedaj kaj takega dejali tudi o meni,« je brez dlake na jeziku dejal kontroverzni visokorasli napadalec ter pokomentiral tudi svoj zadnji zadetek. ''Hart je šel z gola, jaz pa sem poskušal žogo poslati v mrežo. Ko je bila na poti v gol, sem bil že na tleh. Videl sem, kako jo je branilec skušal izbiti, a je bila že v mreži.''