Slovenski prvaki bodo še četrtič zapored igrali v skupinskem delu evropskih tekmovanj, kar pomeni v vrhunske predstave v Ljudskem vrtu najmanj do sredine decembra. Z izločitvijo Maccabija so si zagotovili najmanj nastop v ligi Evropa, kjer so igrali zadnje tri sezone. Po žrebu v petek bo znano, kdo bo njihov tekmec za ligo prvakov. Sinočnja predstava v Larnaci je bil znova zrela, z izjemo enajstih minut ob koncu prvega in v začetku drugega polčasa, ko je Maccabi dosegel dva gola.

Če Maccabi ne bi subvencioniral letalskih vozovnic svojim navijačem za pot na Ciper, ki je bil zaradi vojne v Gazi gostitelj povratne tekme tretjega kroga kvalifikacij za ligo prvakov, bi bile tribune stadiona v Larnaci prazne. Ob 700 navijačih Maccabija je bilo še 50 mariborskih, razmere za igro pa zahtevne, saj je bila ob temperaturi 28 stopinj Celzija kar 78-odstotna vlaga. Mariborčani, pri katerih je v prvi enajsterici Mendyja v napadih zamenjal Tavares, so se zahtevnim razmeram očitno dobro prilagodili. Od prvega žvižga mladega švedskega sodnika Strombergssona so z visoko postavitvijo zagospodarili na igrišču in 20-kratnim izraelskim prvakom že v drugi minuti nagnali strah v kosti. Kombinacija Boharja in Vilerja se je končala s predložkom v kazenski prostor, a je strel kapetana Tavaresa španski vratar Juan Pablo preusmeril v kot. Do desete minute, ko so Izraelci prvič resneje pogledali proti golu Handanovića, so si gostje priigrali kar štiri kote.

Mariborčani so s taktično disciplinirano igro Maccabiju onemogočili, da bi narekoval ritem in jih spravil v podrejeni položaj. Gostje so imeli popoln nadzor nad dogodki in so poskušali s streli od daleč (Vršič, Dervišević). Ker je bil Maribor ambiciozen in je točno vedel, kaj hoče, je v 35. minuti dočakal tudi vodilni gol. Filipović je poskrbel za odvzem žoge Tavaresu in na levi strani takoj opazil Boharja, ki je odločno streljal. Vratar Juan Pablo je žogo odbil le do Ibraimija, ki si je po sprejemu priboril položaj za udarec in natančno nameril v desni spodnji kot.

To je bil za Maccabi znak, naj zaigra na vse ali nič, in v enajstih minutah je povsem spremenil potek dogodkov v vodstvo z 2:1, ko so se v obrambi gostov pojavile nepričakovane luknje. V 42. minuti je po zviti podaji Micha zadel Ben Haim, ki ga Stojanović nikakor ni uspel krotiti, za nameček pa je mariborski desni bočni igralec še zamudil pri nastavljanju nedovoljenega položaja. V drugem polčasu so gostitelji zaigrali le s tremi igralci v zadnji vrsti, saj je branilca Carlosa Garcio zamenjal napadalec Prica. V 53. minuti je Radi po neuspešnem izbijanju žogo podal v kazenski prostor. Zahaviju ni uspelo priti do udarca, a se je žoga odbila do Bena Basata, ki je ostal neoviran, saj sta Rajčević in Šuler izpadla iz igre, ter žogo spravil v mrežo. A mariborski odgovor je bil bliskovit. Po manj kot 60 sekundah je Viler z ubijalsko levico poslal vodeni projektil na glavo Ibraimija, ki je zadel s prefinjenim diagonalnim strelom za 2:2 in mirnejše nadaljevanje.

V zadnje pol ure so Izraelci lovili še dva gola, ki bi prinesla napredovanje, zato so imeli Mariborčani veliko prostora za protinapade. Gostje so imeli tudi nekaj športne sreče, ko so gostitelji pritiskali z vseh strani. Žoge so letele tik ob vratnici ali pa je dobro posredoval Handanović, enkrat pa je bil rešitelj Stojanović z izbijanjem žoge s črte gola. Pri Mariborčanih so imeli priložnosti celo za zmagoviti gol Vršič, Sallalich in Bohar.

Izidi ostalih povratnih tekem tretjega kroga kvalifikacij za ligo prvakov: Bate Borisov – Debrecen 3:1 (1:1, Belorusi so gol za napredovanje dosegli v 94. minuti; Miheliča in Volaša ni bilo v ekipi Debrecena), v četrti krog Bate Borisov s 3:2, Panathinakos – Standard Liege 1:2 (1:2, Milca ni bilo v ekipi Standarda), v četrti krog Standard Liege z 2:1, Lille – Grasshoppers 1:1 (1:1), v četrti krog Lille s 3:1.