31-letni Ibrahimović je v pogovoru za BBC zatrdil, da je v resnici precej drugačen od podobe, ki so jo o njem ustvarili mediji in kakršnega ga dojemajo mnogi nogometni navijači. Predvsem je bil negativno označen po enoletni avanturi pri Barceloni, ko se ni najbolje razumel s trenerjem Pepom Guardiolo, zato je klub zapustil že po prvi sezoni.

»V medijih ves čas berem in poslušam, da sem aroganten. Pravijo tudi, da sem nadut in da imam slab karakter. To me spremlja že od mladih let. Toda večina ljudi, ko me prvič spozna, reče: 'Sploh nisi podoben svoji javni podobi'. Od koder jaz prihajam, nikoli ne ocenjujemo ljudi in njihovih lastnosti, preden jih spoznamo. Sam tega ne bi nikoli storil,« je dejal Ibrahimović.

Mnogi postavnega švedskega reprezentanta z bosanskimi koreninami označujejo tudi za sebičnega nogometaša. Takšne očitke mora »Ibrakadabra« v zadnjem času poslušati tudi v Franciji, saj ni najbolje sprejel prihoda Edinsona Cavanija, njuno sodelovanje na igrišču pa v prvih tednih nove sezone ni bilo ravno dobro. A Zlatan tudi očitke o sebičnosti zavrača.

»Kjerkoli sem igral, sem zmagoval, a zadovoljen sem bil le, če so bili srečni tudi moji soigralci, navijači in vsi ostali okoli kluba. Imam veliko srce,« dodaja Ibrahimović.