Vodstvo Hull Cityja, ki bo zaigral v polfinalu pokala FA proti Sheffield Unitedu, sicer pa ga od izpada v drugo ligo loči le pet točk, je ponedeljkovo odločitev angleške zveze označilo za polno predsodkov in ob tem izrazilo tudi svoje globoko razočaranje.

"Mislim, da nas niso resno jemali že od začetka, preveč so tudi poslušali navijaško iniciativo, zato bomo med imetniki sezonskih vstopnic opravili anketo, kakšno ime si želijo," so dejali v klubu. Čeprav ekipa neuradno nosi ime tigri, je FA proti spremembi imena, celoten svet FA pa bo o tem še enkrat odločal 9. aprila.

Allam je Hull City prevzel leta 2010, klub je odtlej v premier ligi v vzponu. A Egipčan zatrjuje, da bo, če bodo navijači to zahtevali, tudi sestopil s svojega položaja in klub zapustil. "Tu sem, da vodim klub za dobro družbe in nikoli ne bom dopustil, da bo družba vodila klub namesto mene. Če bo javnost hotela, da odidem, bom to storil," je dejal Allam.

Proti zamenjavi imena kluba, ki pod takim imenom obstaja že 109 let, so bili tudi navijači, ki so napovedali razne oblike boja, ustanovili pa so tudi združenje z imenom City till we die (City do naše smrti).