»Ko smo izvedeli za novico, smo bili močno pretreseni, še posebej, ker sta bila udeleženca dva naša nogometaša,« je dejal direktor reprezentance Oliver Bierhoff. Kot poročajo nemški mediji, je do nesreče prišlo med snemanjem reklamnega spota za Mercedes, ki je uradni sponzor Nemške nogometne zveze (DFB). V njej sta sodelovala tudi člana Schalkejeva in nemške izbrane vrste Julian Draxler in Benedikt Höwedes ter Mercedesova profesionalna voznika Nico Rosberg in 19-letni Pascal Wehrlein.

Do nesreče je prišlo, ko sta se na za javnost zaprti cesti nepričakovana znašla 63-letni turist in delavec ob progi Michael K. Vanju je z avtomobilom trčil voznik serije DTM Wehrlein in ju poškodoval. Starejšega možakarja so zaradi hudih poškodb s helikopterjem prepeljali v bolnišnico, po zadnjih informacijah pa naj bi bil že izven življenjske nevarnosti. Tako Wehrlein kot sopotnika Draxler in Höwdes, so jo odnesli brez hujših posledic.

»Seveda sem bil zaradi dogodka šokiran. Verjamem, da bodo podobe nesreče z mano ostale do konca življenja,« je za spletno stran DFB povedal Höwdes in zatrdil, da se sam počuti dobro. »S fizičnega vidika sem v redu. Če bi želel, bi popoldan že lahko treniral. Bolj me skrbi za oba ponesrečenca. Moje misli so z njunima družinama. Upam, da bosta kmalu okrevala,« je dejal nogometaš, ki je ponesrečencema tudi nudil prvo pomoč. »Verjamem, da bi to, kar sem storil, naredil vsak,« je še rekel 26-letnik.

Po besedah Bierhoffa sta se nogometaša zaradi travmatičnega dogodka že pogovorila z reprezentančnim psihologom, sam pa je oba ponesrečenca tudi obiskal v bolnišnici.

Kaj točno se je dogajalo na progi, je v intervjuju za nemški časnik Hamburger Morgenpost razkril drugi ponesrečenec Michael K. Kot je zatrdil, je 63-letnik stal ob cesti, saj je želel dobiti podpise nemških nogometašev. »Želel je narediti fotografijo in dobiti avtogram. Ni stal na cesti, temveč ob njej, le nekaj metrov pred ogrado. Sprva sem nanj zavpil, nato pa sem ga želel odmakniti, vendar do njega nisem uspel priti pravočasno. Če bi se odzval le dve sekundi kasneje, bi avto trčil naravnost vame, sam pa bi bil najverjetneje mrtev.«

Tiskovna predstavnica Mercedesa Claudia Merzbach je medtem sporočila, da so posnetke nesreče nemudoma predali policij, obenem pa zagotovila, da je bilo za varnost v času snemanja spota dovolj dobro poskrbljeno.