Do incidenta je prišlo okoli pete ure popoldan, le deset minut pred pričetkom velikega derbija med zagrebškim Dinamom in Hajdukom ter NK Zagrebom in Rijeko v hrvaški prestolnici. Navijaški skupini sta se srečali na počivališču, ki se je hitro spremenilo v bojno polje, poročajo hrvaški mediji.

Kot so povedali nekateri očividci, je bil pretep tako zastrašujoč, da se vanj ni želela vpletati niti policija, ki je raje počakala na prihod posebnih enot. »Čudim se, da ni bilo smrtnih žrtev, saj je bilo vse skupaj naravnost zastrašujoče,« je dejala ena izmed očividk.

Turisti mislili, da gre za policijsko vajo

V masovnem pretepu je bilo poškodovanih več oseb, najhujše pa je preprečila posebna policijska enota, ki je aretirala kar 70 oseb, so zapisali pri Jutarnjemu listu. »Navijači Rijeke so na pot odšli z avtobusom zagrebške registracije. Njihov šofer mi je dejal, da jih nihče od reških kolegov ni želel peljati. Ko so izstopili iz avtobusa, so se nemudoma zapletli v pretep s fanti, ki so kombijem prišli iz Splita. Kmalu so na počivališče začeli prihajati preostali splitski navijači in se vmešali v pretep. Zagotovo se je ustavilo 30 ali 40 avtomobilov,« so povedali zaposleni na počivališču in dodali, da so huligani v pretepu uporabili vse, kar jim je prišlo pod roko, od palic, steklenic, gasilnih aparatov in celo navijaških bakel.

»Na počivališču je dežuralo okoli 10 policistov, vendar se niso želeli vmešati. Zaprosili so za okrepitve in na srečo je že 10 minut kasneje prispelo 50 policistov posebne enote in navijače umirilo,« je povedal eden izmed očividcev in dejal, da so bili incidentu priča tudi številni šokirani turisti, ki so mislili, da gre morda celo za policijsko vajo.