Hrvaška in srbska nogometna zveza sta se pred nedavnim dogovorili, da na medsebojnih nogometnih tekmah obeh reprezentanc v kvalifikacijskem ciklu za SP 2014 zaradi varnostnih razlogov vstopnic ne bodo namenili gostujočim navijačem.

Do kart za tekmo na zagrebškem Maksimirju so bili zato upravičeni le hrvaški državljani, ki so morali ob nakupu največ štirih kart predložiti tudi osebni dokument, s čimer so dokazovali državljanstvo. Tamkajšnji mediji zato opozarjajo, da je politika nakupa kart precej diskriminatorna, saj s tem ogled tekme onemogočijo Slovencem, Italijanom in drugim na Hrvaškem živečim tujim državljanom.

Vseh 24 tisoč vstopnic že razprodanih

Hrvaška nogometna zveza (HNS) je za eno najtežje pričakovanih tekem v zadnjih letih za prosto prodajo namenila 24 tisoč kart, prav vse pa so danes v nekaj urah že razprodali. »Jasno je, da apetitov vseh ne bomo mogli potešiti. To niti ni mogoče, če upoštevamo, da smo dobili kar 60 tisoč zahtev za nakup karte,« je za Jutarnji list dejal izvršni direktor pri HNS Damir Vrbanović, ki je bil zelo zadovoljen tudi s cenami kart. Te so bile nadvse ugodne, saj je bilo najcenejšo moč kupiti že za vsega 6,5 evra (50 kun), medtem ko je najdražja stala slabih 33 evrov (250 kun).