28-letni hrvaški napadalec je s Hull Cityjem podpisal 3,5-letno pogodbo, višina odškodnine za njegov prestop iz enega premierligaša v drugega pa vsaj zaenkrat ni znana. Angleški mediji ugibajo, da se giblje okoli sedmih milijonov evrov.

»Ko me je trener Steve Bruce poklical, sem hitro spoznal, kako zelo si me želi v svoji ekipi. To je zame velika priložnost, saj grem v dober klub z dobro ekipo. Vsi v klubu smo ambiciozni in nadejam se, da bomo na temeljih dobrega začetka izpeljali uspešno sezono. Za sprejetje odločitve za prestop k Hull Cityju nisem potreboval prav dolgo časa,« je ob podpisu pogodbe z novim klubom dejal Jelavić.

Hull je v letošnji sezoni dosegel že kar nekaj dobrih rezultatov, trenutno pa po 21 krogih na lestvici zaseda 10. mesto. Najslabša stran moštva je učinkovitost, saj so dosegli le 22 zadetkov, zato jim bo pomoč visokoraslega Hrvata prišla še kako prav.

Jelavić je v Everton prišel iz propadlega škotskega velikana Rangers januarja 2012 za pet milijonov funtov. Za Škote je dosegel 36 golov na 54 tekmah, za Everton pa v zadnjih dveh sezonah 21 golov.