Heynckes je pojasnil, da se je Robben poškodoval na sredinem prijateljskem srečanju med Nemčijo in Nizozemsko. Francoz Franck Ribery naj bi bil nared za igranje, prav tako pa naj bi se v ekipo vrnil tudi obrambni igralec Holger Badstuber.

Höness je predsednik Bayerna od leta 2009, ko je nasledil legendarnega Franza Beckenbauerja, ki je bil na čelu nemškega velikana od leta 1994. Za podpredsednika sta bila tokrat po pričakovanju izvoljena finančnik Karl Hopfner in podjetnik Rudolf Schels.

Bavarci ne poznajo finančne krize

Bayern je objavil tudi podatke o finančnem poslovanju v sezoni 2011/12. Ti razkrivajo, da pri njem ni nikakršne krize, prav nasprotno, številke so rekordne v pozitivnem smislu. Ustvaril je namreč 11,1 milijona evrov profita, kar je skoraj deset milijonov evrov več kot leto prej.

Imel je tudi rekordno število prihodkov, ki so od zadnje inventure iz 290,9 milijona evrov narasli na 332,2 milijona evrov. "Finančno stanje kluba je zadovoljivo," je ob objavi novice dejal izvršni direktor Bayerna Karl-Heinz Rummenige in dodal, da ima klub 279,3 milijona evrov lastniškega kapitala. Predsednik Höness pa ga je dopolnil, da je klub podvojil število članov, zdaj jih ima že 187.865.