»Bog je ustvaril Adama in Evo in ne Adama in Yvesa,« je v sredo v predvajanemu dokumentarcu o evangeličanskih prepričanjih v nogometu na televiziji Canal+ povedal branilec, ko so ga avtorji oddaje povprašali po mnenju o homoseksualcih.

»Tu imamo lep primer, zakaj igralci le stežka priznajo, da so homoseksualci,« je bil le eden izmed številnih ostrih odzivov na izrečene besede nogometaša na socialnih omrežjih.

Dokumentarec je bil predvajan prav na dan, ko je svojo spolno usmerjenost razkril sedaj že upokojeni 31-letni nemški nogometaš Thomas Hitzlsperger, ki je za Die Zeit med drugim dejal: »Šele v zadnjih letih sem spoznal, da raje živim z moškim.«

PSG se na izjavo svojega nogometaš še ni odzval

Izjavo Alexa so že komentirali pri Paris Foot Gay, organizaciji, ki se bori proti homofobiji v francoskem nogometu in ima tudi sklenjen dogovor s Paris Saint-Germainom. »Lahko bi dejali, da je bila to neumna izjava, a se nam zdi, da s tem ni mislil nič slabega. Po pravici povedano, se moramo ukvarjati z veliko pomembnejšimi stvarmi, kot je ta. Ni presenetljivo, da v nogometu obstaja homofobija,« je komentiral tiskovni predstavnik organizacije.

PSG, ki je bil sploh prvi klub, ki je podpisal listino proti homofobiji v francoskem nogometu, se na izjavo svojega nogometaša še ni odzval.

V dokumentarni oddaji je sicer nastopil tudi Alexov soigralec in rojak Thiago Silva, ki je pred leti zbolel za tuberkulozo, svoje okrevanje pa je pripisal prav božjemu posredovanju. »Zaradi tuberkuloze bi pred leti v Rusiji skoraj umrl. Bog me je rešil,« je povedal nekdanji član Dinama iz Moskve.