Heynckesu, ki je z Bayernom letos osvojil prvenstvo, nemški pokal in ligo prvakov, se pogodba s klubom izteče 30. junija. Kakšne poteze bo 68-letnik sprejel v naslednjih mesecih, ni želel razkriti, je pa pa priznal, da se želi najprej pošteno odpočiti. »Najprej bom odšel na dopust. Po prvem juliju ne nameravam sprejemati ponudb ne iz tujine in ne iz Nemčije. Umaknil se bom in si odpočil. Treniranje Bayerna mi je vzelo ogromno moči. Še posebej naporno je bilo v zadnjih tednih. Bil sem na robu svojih zmožnosti,« je priznal nogometni strateg, ki namerava v naslednjih mesecih na prvo mesto postaviti svoje zasebno življenje.

»Od vseh nas, si prav on zasluži največ počitka. Celoten klub bo Juppu večno hvaležen. Ne bi se mogli posloviti na lepši način,« je dejal direktor nemškega velikana Karl-Heinz Rummenigge, medtem ko je predsednik kluba Uli Hoeness dodal: »Naš prijatelj zapušča München, a to ne bo končalo našega prijateljstva.«

Čeprav si je Heynckes sedaj zaželel nekaj miru, pa ni hotel razkriti, ali se bo po 50 letih ukvarjanja z nogometom od njega tudi poslovil. »Ne želim sprejemati dokončnih odločitev. A vendar obstaja življenje tudi izven nogometa. Sedaj želim le uživati v življenju,« je bil skrivnosten Nemec, ki je menda velika želja madridskega Reala.

Na spletni strani Bayerna so kljub temu izrazili dvom, da bo njihov junak nadaljeval trenersko kariero.