Napadalec, ki si nogometni kruh služi pri ekipi Red Bull iz New Yorka, je prepričan, da bi bil odvzem točk klubom, katerih navijači nasprotnika žalijo na rasni osnovi, najprimernejši način kaznovanja, saj denarne kazni, ki jih izrekajo nogometne zveze, več kot očitno ne zaležejo.

»Seveda sam o tem ne odločam, vendar sem prepričan, da je to edini način, da se rasizem, vsaj v nogometu, omili. Ko ekipi, ki se bori za naslov, odvzamete točke, je to velik udarec za navijače, saj ti ne želijo škodovati klubu,« je svojo zamisel predstavil nekdanji nogometaš Arsenala in Barcelone.

Kljub temu pa bi bila takšna kazen po mnenju mnogih nepravična, saj se rasističnega zmerjanja nogometašev v večini primerov na tekmah poslužuje le manjša skupina navijačev. »Težko je. A če vam rečem, da v kolikor se ne boste primerno obnašali, bo vaša ekipa lahko ostala brez točk, boste morda prenehali. Konec koncev so vsi navijači na tekmo prišli zaradi svoje ekipe, zaradi svojega kluba,“« je v pogovoru za ameriško televizijsko postajo NBC dejal Henry.