»Sedaj vam lahko kot našega novega trenerja predstavimo Henrika Larssona. Z njim smo se večkrat srečali in podrobno preučili razmere v klubu,« je za spletno stran Falkenberga dejal predsednik kluba Hakan Nilsson.

»Bo zelo zabavno in navdihujoče,« pa je po podpisu enoletnega dogovora povedal nekdanji švedski reprezentant, ki se sicer zaveda, da ga čaka težka naloga, saj klub velja za enega izmed kandidatov za izpad iz prvoligaške elite. »Izzivi so mi všeč. Vesel sem, da počnem nekaj, za kar vsi izven Falkenberga menijo, da je nemogoče ,« je pristavil Larsson, ki bo vodenje kluba prevzel po novem letu.

Nekdanji švedski reprezentant se lahko pohvali z izjemno bogato in uspešno nogometno kariero, ki jo je kronal z osvojitvijo lige prvakov leta 2006 v dresu Barcelone. Precej manj pa je napadalec zaenkrat dosegel v vlogi trenerja. Po slovesu od nogometnih zelenic je namreč tri leta vodil švedskega drugoligaša Landskrono, a mu preboj v prvo ligo ni uspel. Odkar je klub oktobra lani zapustil, je kot pomočnik trenerja deloval pri četrtoligašu Hogaborgu, v katerem se kot vezist kali njegov 16-letni sin Jordan.