V torek je kot strela iz jasnega odjeknila novica o morebitnem prestopu slovenskega reprezentančnega vratarja v katalonsko prestolnico. Barcelona, ki bo to sezono najverjetneje prodala svojega čuvaja mreže Victorja Valdesa, namreč že išče njegovo zamenjavo. Med najbolj zaželenimi je bojda prav Handanović, ki blesti pri milanskem Interju in za katerega je Blaugrana pripravljena odšteti kar 30 milijonov evrov.

»Z Barcelono nikoli nismo imeli stikov. Samir je zadovoljen v Interju,« je za časnik Corriere dello Sport, ki je prvi objavil novico o morebitnem prestopu Handanovića, dejal njegov agent Claudio Pastorello.

Bo Iličić zabil tudi Handanoviću?

Poleg Interjevega vratarja pa je pri naših zahodnih sosedih eden najbolj vročih nogometašev ta hip tudi Josip Iličić, ki bo skušal v nedeljo prav proti Handanoviću mrežo zatresti še na petem srečanju zapored. Kljub temu da je ofenzivni vezist v izvrstni formi in gole zabija kot po tekočem traku, pa se njegov Palermo še vedno bori za obstanek med elito.

»Še vedno smo živi. Našim navijačem želim podariti obstanek v ligi. Vem, da je naš spored tekem zahteven, a na zadnjih štirih srečanjih smo dokazali, da nas še ne gre odpisati. Zdaj razmišljamo izključno o tekmi z Interjem. Gre za tekmo, ki jo moramo dobiti za vsako ceno. V Italiji je tako, da lahko ekipa z dna premaga tudi klub pri vrhu,« je za Sky Sport dejal Iličić.