Ezequiel Schelotto, italijanski reprezentant, rojen v Buenos Airesu, je pred 80.000 gledalci na derbiju "de la Madoninna" izenačil za gostitelje v 71. minuti. V igro je vstopil le tri minute pred zadetkom. Handanović je med drugim ubranil tudi tri lepe priložnosti Mariu Balotelliju, muhastemu zvezdniku, ki na svojem četrtem srečanju za Milan prvič ni dosegel zadetka. Enega izmed strelov je zaustavil tik pred golovo črto.

»Tekmo bi morali odločiti že v prvem polčasu. Lahko bi bilo celo 3:0 za nas, vendar priložnosti nismo izkoristili in iztržili le remi. Imeli smo vsaj dve izraziti priložnosti, a je Handanović izvrstno branil,« je po teki dejal strelec edinega gola za rdeče-črne El Shaarawy.

Po koncu tekme slovenskega reprezentančnega vratarja ni pozabil pohvaliti niti trener Interja Andrea Stramaccioni, ki pa je bil prepričan, da je remi pravičen rezultat. »Na koncu je to pravi izid. Milan je imel odličen prvi polčas, a v nadaljevanju smo pokazali drugačen pristop. Tudi po zaslugi obramb Samirja Handanovića je remi povsem zaslužen.«

Izvrstne predstava Handanovića niso ostale očem neopažene niti italijanskim novinarjem. »Srce razbijajoči derbi. Milan je povedel prek El Shaarawyja, Handanović dvakrat preprečil gol Balotelliju,« so danes zapisali pri časniku Corriere dello Sport, medtem ko so pri La Gazzetti dello Sport napisali: »El Shaarawy otvoril tekmo, Balotelli je grešil, Schelotto iztržil remi. Milan si je ustvaril veliko priložnosti, vendar je bil Handanović naravnost čudežen.«

Na lestvici italijanskega prvenstva po zmagi s 3:0 v dvoboju s Sieno vodi Juventus iz Torina z 58 točkami, sledijo Napoli (51), AC Milan (45), Lazio (44) in Inter na petem mestu (44).