Kako ste na igrišču doživeli tekmo, v kateri ste prejeli zadetek že v šesti minuti iz prve prave akcije?

Ponovile so se težave iz slovenske lige. Očitno moramo prejeti gol, da sploh začnemo igrati. Ko loviš zaostanek, potrošiš veliko več energije. Hvala bogu, da smo se hitro pobrali in izenačili, saj je obstajala nevarnost za strm padec. Z izidom moramo biti zadovoljni.

Ob koncu prvega polčasa in v prvi polovici drugega ste igrali v skladu s slovesom Maribora in narekovali ritem.

Igrali smo v valovih. Deset minut smo navijali ritem, nato smo se morali ustaviti, da smo umirili igro. Če igraš v visokem ritmu, je to voda na mlin Celtica. Škoda, da nismo dosegli še enega gola. Vstop Mendyja je prinesel svežino v našo igro in verjetno bo treba na tem graditi za povratno tekmo.

V obrambi ste imeli največ težav z ofenzivnim skokom Celtica, saj je bil vsak predložek iz kota ali s prostega strela že polpriložnost.

Izkoristili so premoč v višini in telesni moči, saj so njihovi štoperji in defenzivni vezisti pravi orjaki, a gola iz takšnih akcij vendarle nismo prejeli. To je element igre, v katerem nas čaka veliko dela za to, da naredimo izboljšave.

Ob napadih Maribora je bilo veliko prostora za napadalne akcije Celtica.

Če prevladujemo, tekmecu puščamo več prostora. Gledalci v Mariboru te ponesejo. Ko nas osem zdrvi v napad, puščamo Šulerja in Rajčevića na odprtem prostoru v igri dva proti dvema, v kateri se je težko ubraniti. Na srečo je v tem delu tekme vratar Handanović odigral v slogu nemškega reprezentanta Neuerja, zato je bil konec vendarle dober.

Glede na izid 1:1 boste morali za napredovanje v skupinski del lige prvakov v torek v Glasgowu doseči gol.

Tudi če bi zmagali z 1:0, ne bi bilo veliko drugače in bi nas čakala zahtevna preizkušnja. Imamo izkušnje, kako zahtevna so gostovanja na Škotskem, a nimamo druge izbire, kot da zabijemo gol v gosteh.

Maribor bo moral za uspeh na Škotskem odigrati sanjsko tekmo z najboljšimi predstavami kariere vsaj nekaterih igralcev.

O tem ni dvoma. Vsako leto smo odigrali vsaj eno sanjsko tekmo. Upam, da jo bomo letos prav v Glasgowu. Če želimo v ligo prvakov, potrebujemo super predstavo vseh, ki bodo stopili na igrišče. Ker smo ostali neporaženi, lahko upamo, ni pa dvoma, da nas čaka zelo težka naloga pred 60.000 gledalci. Ostajam optimist, da nam bo uspelo.