Trener Bayerna Pep Guardiola je pojasnil, da Bastian Schweinsteiger še vedno čuti posledice poškodbe z zadnje tekme proti Stuttgartu, odločitev o tem, da hrvaškega nogometaša ne postavi v ekipo, pa je njegova: "Bastian še vedno čuti posledice poškodbe kolena, Mario pa ne bo igral. To je moja odločitev," je dejal katalonski strateg.

Mandžukićevo neigranje v finalu pokala je znova sprožilo ugibanja o tem, kakšna bo njegova usoda pri Bayernu, saj v naslednji sezoni v bavarsko prestolnico prihaja še en odličen napadalec, Poljak Robert Lewandowski. Guardiola je 27-letnega napadalca, ki je za Bayern sicer v dveh sezonah dosegel 33 golov v bundesligi, enkrat v tej sezoni že postavil "na hladno". Pri Bayernu ima Hrvat sicer pogodbo do leta 2016, Guardiola pa ni želel razpravljati o morebitnih pomenih odločitve: "To je to in ne želim več govoriti o svoji odločitvi. Rad bi se osredotočil na svoj prvi finale nemškega pokala."

Pri Borussii Dortmund pa so potrdili, da bodo sobotni finale ob 20. uri na olimpijskem stadionu v Berlinu, začeli tudi z Lewandowskim, ki se bo tako od rumeno-črnega dresa poslovil prav na tekmi z bodočimi delodajalci. "Vse je v redu, igral bom," je dejal Poljak, ki je moral zadnji trening zaradi bolečin v mečni mišici prekiniti.