Kot trdi Sky Sports, je bil Guardiolin agent pred nedavnim opažen v družbi vodilnih mož Bayerna, a so pri nemškem podprvaku novico nemudoma označili za neresnično. »To je popoln nesmisel. Najprej bomo govorili z Juppom Heynckesom. On je naš prvi in edini trener,« je sporočil tiskovni predstavnik Bayerna, Markus Hörwick, in dodal, da bodo odločitev o trenerju za prihodnjo sezono najverjetneje sprejeli marca.

O prihodnosti Heynckesa na klopi Bayerna se v Nemčiji ugiba že dalj časa, govorice o prihodu Guardiole v München pa je bržčas podžgala izjava španskega trenerja, ki je pretekli teden sporočil, da se namerava že naslednjo sezono vrniti v nogomet. Poleg Bayerna Guardiolo sedma sila povezuje tudi z Manchester Cityjem in Chelseajem.

Rosell: Navijačem se bo zdelo nenavadno, ko se bo Barcelona pomerila proti Guardioli

Kje bo 41-letni strateg nadaljeval svojo kariero, ni znano niti njegovemu nekdanjemu delodajalcu in predsedniku Barcelone Sandru Rosellu, ki sicer priznava, da bo zelo nenavaden občutek videti Guardiolo na čelu druge ekipe. »Vsem našim navijačem se bo zdelo čudno, ko se bo Barcelona pomerila proti njemu, vendar se bodo morali na to navaditi. Pep je profesionalec, ki pa bo do konca življenja ostal privrženec Barcelone. Ne bo nam lahko, ko se bomo pomerili proti njegovi ekipi,« je za španski dnevnik As dejal Rosell.

Kot zanimivost velja tudi omeniti, da je prvi mož katalonskega ponosa v pogovoru okrcal Manchester City in tudi nekatere druge klube, saj so v preteklosti želeli speljati tako njihove igralce kot osebje. »City je poskušal speljati naše ljudi, a nihče ni želel oditi. Želeli so ribariti tam, kjer ni več rib,“ se je slikovito izrazil Rosell