Bayern v zadnjem času ne deluje tako prepričljivo, kot je deloval celotno sezono. Na zadnjih treh tekmah v bundesligi je osvojil vsega točko doma proti Hoffenheimu, izgubil pa na gostovanju v Augsburgu in nato še na derbiju proti Borussii iz Dortmunda, ki ga je na Allianz Areni ponižala s kar 3:0. Vmes je sicer Bavarcem uspelo v četrtfinalu lige prvakov preskočiti Manchester United, a tudi tam z igro niso navdušili.

Guardiola opozarja svoje varovance, da če ne bodo dvignili nivoja igre, jih proti Realu ne čaka nič dobrega, ogrozili pa bi lahko tudi preboj v finale nemškega pokala. »Če bomo v Madridu igrali tako, kot smo v zadnjem obdobju, nimamo prav nobenih možnosti, da pridemo v finale lige prvakov. Z igro z zadnjih treh ligaških tekem se verjetno ne bomo prebili celo v nobeno finale. Smo v zelo nevarnem položaju. Če naša koncentracija ni na pravem nivoju, potem naše glave razmišljajo počasneje in vse na igrišču delamo počasneje,« je na novinarksi konferenci pred današnjo polfinalno tekmo nemškega pokala povedal zaskrbljeni Guardiola.

Po današnji tekmi s Kaiserslauternom Bayern v soboto v bundesligi čaka gostovanje pri zadnjeuvrščenem Eintrachtu iz Braunschweigerja, ki se še bori za obstanek, zato tekma za Bavarce gotovo ne bo le lažji trening in če bodo z mislimi že preveč pri sredini tekmi na Santiagu Bernabeuu, se jim lahko pripeti nov spodrsljaj na nemških tleh. Guardiolo v prihodnjih dneh zato čaka kar nekaj dela.