Bayern je v sezoni 2012/13 slavil naslov nemškega prvaka s kar 25 točkami prednosti pred Borussio iz Dortmunda, v lanski sezoni pa je bila njihova prednost pred rumeno-črnimi 19 točk, naslov pa so osvojili v rekordno hitrem času. Tudi letos ne kaže, da bi se lahko v bundesligi na vrhu kaj dosti spremenilo, saj imajo Bavarci po 12 krogih že sedem točk prednosti pred prvimi zasledovalci.

Guardiola pa kljub dominaciji njegove ekipe na nemških tleh pravi, da se morajo za vsak uspeh močno potruditi. »Bundesliga nikakor ni dolgočasna. Bayern ima res sijajno moštvo, a se moramo vselej močno potrditi in trdo garati, da pridemo do zmag. Moji igralci morajo dosti teči in v vsako tekmo vložiti veliko energije, zmagovanje v bundesligi pa ni nikoli lahko,« je na novinarski konferenci pred jutrišnjo tekmo Bayerna z berlinsko Hertho dejal Guardiola.

Zlato žogo bi dal Nemcu

Španski strateg na klopi bavarskega velikana ni mogel mimo tekmovanja za zlato žogo, ki vselej popestri nogometni svet ob koncu leta. Zadovoljen je, da je na seznamu nominirancev kar nekaj njegovih varovancev, ki so si to po njegovem mnenju povsem zaslužili.

»Zlata žoga je ob koncu vsakega leta glavna tema debat. Seveda mislim, da bi si jo tokrat zaslužilo tudi kar nekaj Bayernovih nogometašev. Vsi igralci, ki so na seznamu nominirancev, so odlični, vselej sta tu tudi Cristiano Ronaldo in Lionel Messi, toda cel svet je poleti videl, kaj so nemški nogometaši dosegli na svetovnem prvenstvu …,« je Guardiola namignil, da bi si priznanje za najboljšega nogometaša na svetu zaslužil nekdo iz zmagovite nemške zasedbe, ki ima na seznamu 23 nominirancev 6 nogometašev.