Bayern je v dvoboj z Unitedom vstopil kot velik favorit in je z rezultatom 1:1 celo nekoliko razočaral svoje navijače, saj je v dosedanjem delu sezone pokazal precej več kot rdeči vragi. Kljub temu je izid s prve tekme za moštvo Pepa Guardiole ugoden, saj mora za napredovanje le ohraniti svojo mrežo nedotaknjeno, medtem ko angleški prvaki nujno potrebujejo vsaj en zadetek v gosteh.

Glede na to bi lahko pričakovali, da pri rdečih vragih razmišljajo o tem, kako bi prišli do zadetka in zmage na Allianz Areni, a Guardiola je prepričan, da ga čaka še ena tekma z zelo obrambno naravnanim tekmecem.

»Mislim, da bo nasprotnik postavljen zelo blizu svojih vrat. Zadnje čase igrajo zelo obrambno in ob tem vedno prežijo na protinapade. To je nekaj, kar znajo zelo dobro. Igrati proti Angležem, ni nikoli lahko, United pa je zelo velik klub. Pred prvo tekmo so vsi govorili le o Bayernu, sedaj pa ljudje vendarle vedo, da lahko Manchester United zmaga tudi v Münchnu. A mi smo tisti, ki igramo doma in to je pomemben dejavnik. Če zmagamo, napredujemo, če ne, izpademo. Na koncu bodo odločale malenkosti. Moji igralci po prvi tekmi sedaj vedo, kako igra United, dobro poznamo njihove slabosti in prednosti,« je na novinarski konferenci pred jutrišnjo tekmo dejal Guardiola.

Lahm: Veselimo se takšnih tekem

Bayern je sicer dominiral že na prvi tekmi v Manchestru, kjer pa si ni uspel priigrati prav veliko lepih priložnosti za zadetek, medtem ko je nasprotnik izkoristil edino. Kapetan ekipi Philipp Lahm je kljub temu jasen, da Bavarci jutri ne bodo odstopali od svoje igre.

»Veselimo se takšnih tekem. V jutrišnjo vstopamo trdno odločeni, da se prebijemo v polfinale, na igrišču pa bomo delali tisto kot vedno. Z veliko posestjo žoge preprečimo, da bi bil naš gol ogrožen. Seveda smo analizirali prejeti gol na prvi tekmi in na treningih povadili podobne situacije. Kot ekipa smo zelo dobri v branjenju prostora, kar je bilo vidno tudi na prvi tekmi, saj je imel Manchester le eno priložnost,« je dejal Lahm.