Za Messijem je na drugem mestu Cristiano Ronaldo, na tretjem pa Zlatan Ibrahimović. Ronaldo je lani prav tako pristal na drugem mestu, medtem ko je bil Šved Ibrahimović peti. Četrti je Franck Ribery (Bayern), lani 24.

V deseterici so še Španec Andres Iniesta (Barcelona) in njegov soigralec, Brazilec Neymar, pa Valižan Gareth Bale, Španec Xavi Hernandez (Barcelona), Urugvajec Luis Suarez (Liverpool) in napadalec Manchester Cityja, Argentinec Sergio Agüero.

Med stoterico je tudi slovenski reprezentančni vratar Samir Handanović iz milanskega Interja. Zaseda 82. mesto, lani pa na lestvico ni bil uvrščen. »Handanović je mislil, da mu bo pri Interju lažje. Trener vratarjev v klubu, Alessandro Nista, mu je ob prihodu iz Udineseja poleti leta 2012 dejal, da se bo moral navaditi na dejstvo, da bo imel na tekmi le nekaj obramb. Nasvet se je izkazal za povsem netočnega. V sezoni 2012/2013 je bilo proti njegovim vratom verjetno sproženih celo več strelov kot v katerikoli izmed njegovih petih sezon pri Udineseju. Le zadnjeuvrščena Pescara je prejela več golov kot nerazzuri v serie A. Kljub temu je bil Slovenec priljubljena izbira za vratarja sezone. Njegovi izjemni refleksi in gibčnost so poskrbeli za nekaj neverjetnih obramb. Vseeno pa je njegova zanesljivost med vratnicama tista, ki ga loči od preostalih,“« so zapisali pri Guardianu.

Kluba Bayern in Barcelona imata na lestvici oba po največ, 11 igralcev. Madridski real jih ima devet, Chelsea osem, Borussia pa sedem. 29 uvrščenih nogometašev igra v angleški Premier ligi, 26 v španski Primeri, 18 v Bundesligi, v italijanski Serie A pa 17.

In kako je lestvica nastala? Vsak član komisije je izbral 40 nogometašev, za katere je menil, da so bili letos najboljši. Prvi na seznamu je prejel 40 točk, drugi 39 in tako naprej.