Ko so igralci obeh ekip vkorakali na igrišče, se je začel šov domačih navijačev, saj so se na vseh delih tribun začele prižigati bakle in v dobri minuti je stadion »gorel«, ozračje pa je prekril gost dim.

Tekma se je začela z več kot enourno zamudo, a ne le zaradi dima in bakel, temveč je k temu pripomogla tudi nevsakdanja potegavščina domačih navijačev, saj je strokovni štab in rezervne igralce Olympiacosa na klopi za goste pričakal nenavaden prizor, na njihovih sedežih je bila namreč večja količina manjših rib. Čiščenje je trajalo kar nekaj časa, slabih vonjav pa jim verjetno ni uspelo odstraniti.

Ali je domačim nogometašem bolj pomagala ognjena spodbuda s tribun ali pa je goste bolj zmotila ribje presenečenje, ne vemo, a PAOK je uspel zmagati z 1:0 in tako izničil prednost Olympiacosa s prve tekme, ki se je končala z 2:1. PAOK se bo v finalu pomeril s Panathinaikosom, Olympiacos pa je ostal brez možnosti, da bi odlično sezono kronal z dvojno krono, zadovoljiti se bo moral le z novim naslovom prvaka.

Tekmo med velikima tekmecema je zaznamovala tudi velika nervoza in številni obračuni med igralci obeh ekip. Glavni sodnik je izključil kar tri igralce, pokazal pa tudi 12 rumenih kartonov. Zaradi prekinitev je bila tekma podaljšana za 11 minut, na koncu pa so domači le uspeli odbiti vse napade Olympiacosa z igralcem več in se veselili velike zmage in uvrstitve v finale.