Xavi je pred dnevi sam podžgal govorice o odhodu, ko je dejal, da se čuti priviligiranega, da lahko igra za Barcelono, a da je njegova prihodnost v klubu nejasna in da obstaja možnost, da kariere ne bo zaključil na Camp Nouu. Kmalu za tem so tuji mediji začeli poročati, da si Xavija v svoje vrste želi zvabiti ameriški klub New York Red Bulls, pri tem pa naj bi jim pomagal tudi njegov nekdanji soigralec Thierry Henry, ki že nekaj let igra za newyorško moštvo.

Danes pa so se na nekaterih tujih spletnih portalih in na socialnih omrežjih že pojavile celo vesti, da je Xavi že pristal na odhod v New York, k Red Bullu pa naj bi prestopil po svetovnem prvenstvu v Braziliji, a novice še ni potrdila nobena od vpletenih strani ali kakšen vplivnejši svetovni medij.

Xavi vse zanika

Xavi je sicer ravno danes v pogovoru za El Mundo Deportivo zanikal odhod v ligo MLS. »Nihče mi ni ponudil še ničesar. Nič ne vem o tem, da naj bi se zame zanimali v New Yorku, niti me ni Henry nič klical. Z njim nisem že dolgo govoril in niti nimam njegove telefonske številke,« je izjavil Xavi.

Čeprav še ni uradne potrditve in Xavi vse zanika, je pogosto tako, da kjer je dim, je ponavadi tudi ogenj, Xavijeva vloga pa se pri Barceloni že vidno manjša, kar velja tudi za njegov učinek. V letošnji sezoni španske primere je na 15 tekmah le enkrat asistiral za zadetek soigralcem.