Enaindvajsetletni Götze, ki ga je Bayern pripeljal kot enega najbolj obetavnih nogometašev za 37 milijonov evrov odškodnine iz Borussie Dortmunda, je poskrbel za jezo svojih novih delodajalcev. Pred mediji se je pojavil v majici z napisom ameriškega proizvajalca športne opreme Nike, kar ne bi bilo prav nič neobičajnega, če ne bi bil med glavnimi pokrovitelji bavarskega kluba Adidas, ki je tudi med lastniki delnic nogometnega kluba, predsednik uprave te nemške družbe Herbert Hainer pa je član upravnega odbora Bayerna.

"Neprijetno so nas presenetile fotografije z uradnega dogodka Bayerna. Gre za kršitev pogodbe, o tej zadevi pa smo se že pogovorili z vodilnimi predstavniki kluba," so bili zgroženi v Adidasu. Bayern se je že opravičil za neljubi pripetljaj: "V veliki časovni stiski smo očitno spregledali to majico, zaradi česar nam je zelo žal. Adidasu želimo zagotoviti, da se kaj takšnega ne bo več ponovilo."

Na vse skupaj pa se požvižga Götze, ki je z mislimi zgolj pri nogometu. »V športnem smislu je prestop zame najboljša odločitev. Zelo pomembno je, da sem našel nov izziv v življenju. Na novo okolje, igralce, trenerja in drugačno nogometno filozofijo se moram še privaditi. Sprva želim zaključiti rehabilitacijo, nato pa je moj cilj igranje dobrega nogometa in doseganje uspehov z novim klubom,« je na uradni predstaviti povedal nogometaš.