Italijansko obarvana Gorica, ki jo vsak teden dopolni kakšen nov igralec iz Parme in jo temperamentno vodi Luigi Apolloni z italijanskimi taktičnimi ukanami, vedno bolj navdušuje tudi goriške skeptike. Igralcem v modrih majicah so zaploskali za točko, čeprav so gol znova prejeli v finišu tekme. Temperamentni in samozavestni vratar Alex Cordaz, ki zna tudi nekaj slovenskih besed in lahko žogo brcne čez celo igrišče, je dobri duh moštva. Tehnično izjemno podkovani in čvrsti Massimo Coda je klasična italijanska devetica, ki ga zanima le gol, zato strelja z vseh položajev. Ker ima Rudar izkušene igralce, je bila to prava moška ligaška tekma z obilo trdimi dvoboji v zraku in na tleh v nasprotju s preizkušnjami, ko gledamo pogosto mehak mladinski nogomet s padci po vsakem dotiku.

»Lepa tekma za gledalce z veliko ritma. Remi je pravičen in za nas dober izkupiček glede na okoliščine. Naleteli smo na izkušenega tekmeca, ki je bil taktično dobro postavljen. Zaradi igralca manj smo trpeli, zato je bilo treba veliko teči. Rudar je znal v finišu izkoristiti svežino,« je tekmo ocenil trener Gorice Luigi Apolloni, strateg z manirami gospoda. Zaveda se, da ima ekipa največje rezerve v uigranosti, saj igralci še vedno prihajajo, zato še niso v formi. Gorica je vse štiri gole v ligi prejela v zadnjih minutah od 86. naprej in tako zapravila pet točk. »Imamo težave s koncentracijo v zaključkih tekem. To je že stara zgodba Gorice, saj je imela podobne težave že v lanski sezoni, zato nas čaka veliko garanja,« je pojasnil Apolloni, ki je pohvalil slovensko ligo in dejal, da gre za kakovostno tekmovanje glede tehničnega znanja in taktike.

Trener Rudarja Jernej Javornik je igralce motiviral tudi skozi šalo, da jih zaradi številnih igralcev Parme čaka prava mednarodna, evropska tekma. Rudar je bil celo zmeden, ko je imel hitro številčno prednost in je naivno prejel gol z igralcem več. »Ko je bilo na vsaki strani po deset igralcev, smo bili boljši. Glede na razplet zanimive tekme sem zadovoljen tudi s točko. Ko bi morali zadeti, smo prejeli gol, nato pa je težko loviti izid. Gorica bo še nevarnejša, ko se bo uigrala, in bo uvrščena zelo visoko,« je povedal Javornik.