"Sezona se ni začela po načrtih, vendar se moramo čim hitreje pobrati in spreobrniti negativno serijo rezultatov v naš prid," je odločen Amedej Vetrih, ki že v kratkem pričakuje vzpon forme štirikratnih državnih prvakov iz Gorice. "Upam, da bo prelomnico predstavljala že superpokalna tekma z Mariborom, čeprav se zavedamo, da nas čaka zelo zahteven nasprotnik z velikim številom kvalitetnih nogometašev. Delo bo težko, morali bomo dati vse od sebe. Le tako bo sledil tudi pozitiven rezultat," dodaja Vetrih.

Ob Vetrihu bo bržkone eden glavnih goriških adutov tudi Vasja Simčič, ki je v soboto spravljal v obup napadalce Maribora z atraktivnimi obrambami. "Igramo doma, tako da bomo brez dvoma poizkušali osvojiti ta superpokal. Nadejamo se prve letošnje zmage, za katero pa bo potrebno odpraviti nekatere napake v igri," napoveduje izkušeni vratar Primorcev.

Mertelj: V naših glavah so le zmage in osvajanje lovorik

Mariborčani, ko so v Prvi ligi Telekom Slovenije zbrali tri zmage, ob tem pa si zagotovili 4. predkrog lige prvakov, bodo v Gorici skušali osvojiti štiriindvajseto domačo lovoriko in četrto superpokalno. "V naših glavah so le zmage, osvajanje lovorik, kar je tudi naša klubska filozofija. To nas vodi naprej, iz leta v leto. Verjamem, da se bomo ob tem tudi dobro strokovno pripravili na sredin obračun in osvojili novo trofejo," ne skriva samozavesti uspehov vajeni Aleš Mertelj.

"Za nas je najbolj pomembno, da zmagujemo in igramo dobro. To je naša največja motivacija tudi za tekmo v slovenskem superpokalu, na katerega se bomo po zadnji prvenstveni zmage še precej lažje pripravili," pa pravi Marcos Tavares, najboljši strelec Maribora v zgodovini.

Goriški športni park bo drugič gostil superpokal Telekom Slovenije. Domača zelenica je namreč v sezoni 1996/97 okronala Goričane, ki so s 3:1 premagali nekdanjo SCT Olimpijo. Zadnja dva superpokalna naslova sta romala v naročje Maribora, ki bo v sredo že šesto leto zapored vpleten v boj za prvo lovoriko v sezoni.